Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Donţu: “FMI şi CE nu au dreptul să ceară României liberalizarea totală a preţului gazelor naturale”

Joi, 3 Februarie 2011 (14:09:33)

“FMI şi Comisia Europeană nu au dreptul să ceară României liberalizarea totală a preţului gazelor naturale. România respectă în prezent toate reglementarile privind liberalizarea pieţei gazelor naturale şi energiei. Suntem la zi cu aceste reglementări”. Afimaţia aparţine preşedintelui executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, şi a fost făcută după ce cele două organisme internaţionale au cerut guvernului liberalizarea preţului gazelor naturale. Donţu a arătat că majorarea preţului la gaze va duce la creşterea inflaţiei, scăderea puterii de cumpărare şi la şomaj. 
Firmele vor avea costuri mai mari, vor înregistra scăderi de profit sau chiar pierderi şi vor da oameni afară. Indiferent ce s-ar întâmpla, a spus Donţu, preţul gazelor va creşte cu procente cuprinse între 10 şi 15%. El a explicat că asta înseamnă un plus la facturi pe timp de iarnă, de 500.000 şi 700.000 lei vechi pentru fiecare gospodărie. “Ţinând cont că de la anul se scoate subvenţia, ponderea familiilor care nu vor putea plăti facturile la utilităţi va creşte de la 50% în 2010 la 60% în 2011. De aici, pierderi pentru firme”, a spus Donţu. El a ţinut să sublinieze că preţul gazelor naturale livrate către consumatorii casnici este cu circa 30% mai mare în România decât în Bulgaria sau Estonia şi cu 20% mai mare decât în Letonia şi Lituania. Ovidiu Donţu consideră că preţul la gaze trebuie redus prin folosirea gazului din producţia naţională pentru utilizatorii casnici. Structura coşului de consum s-a modificat în ultima vreme în defavoarea producătorilor interni şi a consumatorilor casnici. Dacă în ianuarie anul trecut 72% din necesarul de gaze naturale provenea din producţia internă şi 28% din import, în prezent importurile au crescut la 41,5%, în timp ce gazul din producţia internă a scăzut la 58,8%.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: “FMI şi CE nu au dreptul să ceară României liberalizarea totală a preţului gazelor naturale”.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donţu: “FMI şi CE nu au dreptul să ceară României liberalizarea totală a preţului gazelor naturale”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei