Ritualul preparării porcului tăiat de Ignat poate fi văzut, sâmbătă, la Muzeul Satului Bucovinean, de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei. La ora 10.00, un porc sacrificat tradiţional cu cuţitul, fără asomarea impusă de normele europene va fi adus în incinta muzeului, unde vizitatorii vor putea vedea „pe viu” toate celelalte etape: pârlire cu foc de paie, spălare, tranşare şi preparare. Salariaţi ai muzeului vor face demonstraţii practice de pregătire a tobei, cârnaţilor, caltaboşilor şi a altor preparate care fac deliciul mesei tradiţionale de Crăciun.
O dată cu demonstraţiile de preparare, specialiştii de la Muzeul Bucovinei vor spune vizitatorilor şi povestea de Ignat şi istoricul bucatelor pentru masa de Crăciun, deci va fi un film vorbit al tradiţiilor şi obiceiurilor din Bucovina.
Evenimentul de sămbătă de la Muzeul Satului face parte din programul „Crăciun în Bucovina”, derulat de Consiliul Judeţean Suceava.