Oana Boc, soţia premierului României Emil Boc, s-a numărat printre cei care şi-au făcut cumpărăturile la Târgul „Produs în Bucovina” care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în parcarea Iulius Mall din Cluj. Oana Boc a venit sâmbătă pentru a asista din public la deschiderea târgului, după care, însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de actorul Florin Piersic şi de autorităţile clujene, a vizitat standurile producătorilor şi meşteşugarilor suceveni.
Soţia premierului a degustat produsele expuse de producătorii suceveni, cumpărând în special produse tradiţionale din lapte. Oana Boc a plecat acasă cu câteva plase pline cu caşcaval, şvaiţer, brânză, dar şi cu produse din carne, ea interesându-se în special de modul în care sunt preparate unele produse din Bucovina.
De remarcat faptul că Oana Boc a fost îndemnată de unii producători să-i trimită o parte din produsele cumpărate şi soţului său, sucevenii spunându-i că acestea îl pot face mai puternic pentru a reuşi să scoată România din criză.
Unul dintre invitaţii speciali ai Târgului „Produs în Bucovina” de la Cluj a fost actorul Florin Piersic. Deşi iniţial acesta anunţase că va sta doar la deschiderea oficială a târgului, în cele din urmă s-a alăturat oficialilor suceveni în turul standurilor. Îmbrăcat într-un suman din Bucovina, Florin Piersic a gustat produsele tradiţionale sucevene, i-a îndemnat pe clujeni să le cumpere şi a amestecat balmoşul în ceaun cot la cot cu ciobanii.
După prezenţa la târgul de la Cluj, Florin Piersic a fost numit, neoficial, ambasador al Bucovinei, alături de actorul Alexandru Arşinel şi de ministrul de Externe Teodor Baconschi, cei doi fiind prezenţi la Târgul „Produs în Bucovina” care a avut loc la Iaşi. De altfel, Teodor Baconschi a declarat la Iaşi că Bucovina a devenit în momentul de faţă cel mai important brand al României.
La târgul de la Cluj şi-au expus produsele 25 de producători şi meşteşugari, care i-au îmbiat pe clujeni cu produse proaspete, respectiv şuncă afumată, cârnaţi şi salam de casă, caltaboşi, tobă, costiţă, cotlet, cighir, păstrăv afumat, caşcaval împletit, brânză de burduf, telemea de capră, ruladă de caşcaval, urdă şi alte produse.
Potrivit unui bilanţ provizoriu, la târgul de la Cluj au fost vândute 8,5 tone de produse din carne, şase tone de mere şi 4,5 tone de produse din lapte.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a spus că după Cluj, Târgul „Produs în Bucovina” va fi organizat şi în Timişoara şi în Bucureşti.