„Festivalul hribului”, ediţia a II-a, îi aşteaptă pe turişti, sâmbătă, 25 septembrie, la Vama, cu borş de gălbiori şi ciulama de hribi cu mămăliguţă. Cina câmpenească va fi doar una dintre atracţiile acestei ediţii a festivalului, organizat de Asociaţia Turistică Vama – Bucovina. Tot sâmbătă, va fi organizat la Vama – Pensiunea „Lidana”, târgul de produse tradiţionale locale, de unde nu vor lipsi ciuperci şi fructe de pădure, brânză, lapte, carne, peşte/păstrăv în cobză sau afumat.
În cadrul festivalului, vor fi lansate ofertele turistice pentru sezonul iarnă-vară 2011, oferte ale numeroaselor structuri turistice cu funcţiuni de cazare, masă şi agrement, membre ale Asociaţiei Turistice Vama – Bucovina, membră a Federaţiei Patronale a IMM-urilor din judeţul Suceava, dar şi ale invitaţilor din zonele limitrofe.
Aurelia Badale, preşedintele Asociaţiei Turistice Vama-Bucovina, ne-a spus că „Festivalul hribului se doreşte a fi o manifestare anuală, prin care membrii Asociaţiei Turistice Vama-Bucovina să-şi promoveze zestrea etnică şi folclorică, produsele din cămară, pe bază de ciuperci de padure, fructe de padure şi alte materii prime bio-ecologice. Turiştii au posibilitatea să cumpere produse eco, în formă proaspătă, dar şi conservată. Vor găsi şi murături, dulceţuri, făcute dupa reţete tradiţionale, fără conservanţi”.