Lucrările la staţia de epurare a municipiului Suceava, finanţate cu bani europeni prin programul ISPA, sunt în pericol de a nu fi finalizate în termenul stabilit în contract. Fiind vorba de bani europeni şi de termene stricte, administraţia locală ar putea ajunge în situaţia de a încheia lucrările cu fonduri proprii deoarece UE nu mai finanţează ISPA după 31 decembrie a.c..
Firma Dytras Water and Wastewater Technology din Spania, care a câştigat contractul de execuţie, are probleme serioase pe toate şantierele din România, ceea ce l-a făcut pe primarul de Suceava, Ion Lungu, să-l invite din nou aici la discuţii pe preşedintele director general Enrique Fernández Heredia. Heredia a fost şi în iulie la Suceava şi a promis că revine la sfârşitul lunii august, „să constatăm împreună progresele care s-au făcut la partea de tratare-epurare”, după cum a declarat, marţi, Lungu.
Primarul a afirmat că, din datele pe care le are, se pare că Dytras are probleme cu subcontractorii pe care i-a ales, numai că acest lucru nu priveşte administraţia locală. „Vom anunţa şi Unitatea de Monitorizare de la minister, sper să găsim o soluţie în aşa fel ca lucrările principale, care privesc fluxul de tratare-epurare, să fie finalizate. Sunt probleme în primul rând între ei şi subcontractori, care au dus la întârzierea execuţiei lucrărilor. De aceea l-am convocat la discuţii pe directorul general al Dytras, ca împreună cu specialiştii de la ACET şi reprezentanţii firmei de consultanţă, să ne asigurăm că toate lucrurile vor fi în ordine în cele din urmă”, a spus Lungu.