O familie din Dolheştii Mari- mama, tata şi fiica de 16 ani- a ajuns vineri noapte la Urgenţe, după ce a mâncat o tocăniţă de ciuperci. Vineri, Maricica, Dănuţ şi Diana A. au consumat o tocană de ciuperci cu smântână şi mămăligă şi după un timp au început să aibă simptome digestive specifice toxiinfecţiilor alimentare. După ora 22.00 s-au prezentat la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, unde li s-a pus diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Tiberius Brădăţan, ne-a declarat că practic nu ciupercile au fost cele care au provocat tulburările digestive, ci combinaţia de alimente: amestecul de ciuperci şi smântână, cu mămăligă fierbinte şi consumul de lichide foarte reci. Starea celor trei nu este gravă, viaţa nu le-a fost pusă în pericol, însă au rămas internaţi la secţia Medicală, respectiv Pediatrie a Spitalului de Urgenţă pentru rehidratare.