Complexul Muzeal Bucovina împreună cu Centrul Cultural Bucovina şi Biserica „Sf. Gheorghe - Mirăuţi” organizează, în ziua de 18 august, o manifestare menită să marcheze şi să imprime în memoria cetăţenilor urbei faptul că, la această dată, se împlinesc 622 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei.
Manifestarea, prin care se va aduce un omagiu voievodului Petru I Muşat (1375 - 1391), întemeietorul urbei, cel care a mutat reşedinţa voievodală a Moldovei de la Siret la Suceava ridicând aici Curtea Domnească şi Cetatea de Scaun, va cuprinde o slujbă de pomenire, care va fi oficiată la ora 18:00 la fosta catedrală mitropolitană a Moldovei (Biserica „Sf. Gheorghe - Mirăuţi”), slujbă urmată de ceremonialul depunerii unor jerbe de flori la statuia voievodului de pe platoul Casei de Cultură.
Statuia lui Petru I Muşat (realizată din bronz de sculptorul Paul Vasilescu şi amplasată pe soclu în anul 1976) va fi luminată de făclii, iar pe un suport, în faţa monumentului, care va fi străjuit de doi cavaleri îmbrăcaţi în veşminte medievale, va fi prezentată copia scrisorii din data de 11 februarie 1388, adresată de principele moldav regelui Poloniei, Vladislav II Jagello, în care este menţionată pentru prima oară Cetatea Sucevei.
În vremea aceluiaşi domn, în acelaşi an dar la data de 18 august, într-o enciclică emisă de catolicosul Theodoros al II-lea (referitoare la organizarea ecleziastică a armenilor din estul Europei) este pomenit pentru prima dată oraşul Suceava.