Atelierul de creaţie “Micii Meşteşugari” - unul dintre cele mai importante programe de pedagogie muzeală aplicată, desfăşurat de Complexul Muzeal Bucovina Suceava, îşi închide porţile mâine.
Aflat la a XIII-a ediţie şi devenit deja o manifestare de tradiţie, atelierul a adunat, de la an la an, un număr tot mai mare de copii participanţi interesaţi de meşteşugurile populare.
Obiectivul programului este acela de a sensibiliza copiii vizavi de cultura şi civilizaţia tradiţională, etnografia locală, patrimoniul cultural naţional existent în muzee şi dobândirea deprinderii practicilor artistice.
Pe perioada celor trei săptămâni de desfăşurare, uliţele Muzeului Satului Bucovinean au fost însufleţite de peste 100 de copii din municipiul Suceava, participanţi la atelierele lucrative de sculptură în lemn, încondeiat ouă şi pictură icoane.
Alături de aceştia s-au aflat şi i-au îndrumat muzeografi ai Secţiei de Etnografie, artizani şi meşteri populari.
Micilor meşteşugari autohtoni li s-a alăturat, timp de o săptămână, un grup format din 11 copii şi doi profesori îndrumători de la Roşiorii de Vede, care au dorit să cunoască lumea satului bucovinean şi meşteşugurile populare practicate în zonă.
Ca în fiecare an şi această ediţie a programului educativ se finalizează printr-o expoziţie cu vânzare, care va cuprinde lucrările realizate de micii şi îndemânatecii meşteşugari.
Toţi copiii vor fi primi diplome de participare.