Câteva sute de persoane, printre care europarlamentari şi oameni de afaceri străini, au participat miercuri, la Seara Bucovineană, în cadrul evenimentului intitulat "Bucovina, Tradiţie, Multiculturalitate", organizat la sediul Parlamentului European din capitala Belgiei, Bruxelles. Cel mai mare succes l-a avut expoziţia cu degustare a produselor tradiţionale din Bucovina. Fie că a fost vorba despre oficialităţi ale Parlamentului European, europarlamentari, oameni de afaceri sau funcţionari ai acestei instituţii, toţi au gustat din produsele tradiţionale bio şi din băuturile din Bucovina. Sărmăluţele, ciupercile cu smântână, păstrăvul afumat, muşchiul de vită, toba, cârnaţii, slănina cu ceapă, leberul, jambonul de Bucovina, produsele lactate, clătitele, cozonacul, dar şi vinul şi afinata au fost adevărate delicii pentru cei prezenţi la evenimentul de promovare a judeţului Suceava. Produsele culinare au fost aduse la Parlamentul European de Pensiunea Popas Turistic Bucovina şi de Ion Baciu, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de produse bio, şapte dintre acestea fiind deja omologate.
Cei prezenţi s-au declarat încântaţi şi de meşteşugurile din Bucovina, asistând la demonstraţiile de încondeiat ouă, pictat pe sticlă şi lemn şi de olărit, oferite de meşteri populari autentici din judeţul Suceava. De remarcat faptul că, după numai câteva ore, cât a durat evenimentul din Parlamentul European, cea mai mare parte a vizitatorilor declarau deja că vor să viziteze Bucovina, printre aceştia numărându-se vicepreşedintele Parlamentului, Rodi Kratsa, europarlamentari din mai multe ţări ale Uniunii Europene, dar şi funcţionarii din cadrul PE.