Obiectivul turistic cel mai important din Mitocu Dragomirnei este Mănăstirea Dragomirna, renumită nu atât prin vechimea sa, ci mai ales prin originalitatea stilului, prin eleganţă şi sobrietate.
Stareţa Mănăstirii Dragomirna, stavrofora Heruvima Chihai, ne-a spus că turiştii pot să vină la Dragomirna să viziteze şi muzeul cu manuscrisele, turnul, tainiţele, drumul de strajă, dar şi sala nou înfiinţată care poartă denumirea Sfântului Paisie Velicicovschi, în care sunt expuse icoane din vechea catapeteasmă şi veşminte vechi. „Aşteptăm să vină cât mai mulţi oameni să viziteze mănăstirea, muzeul, să vadă comorile Dragomirnei”, a completat stavrofora Heruvima Chihai.
Mănăstirea va intra într-un program de amenajare şi reabilitare a clădirilor ce alcătuiesc ansamblul incintei, se vor restaura iconostasul şi componentele artistice ale bisericii, se vor reface pavimentul de acces, împrejmuirea mănăstirii, iluminatul arhitectural al clădirilor, se va realizare un punct de informare turistică în curtea interioară a mănăstirii şi se va achiziţiona un sistem audioghid în format digital.
Pe timp de vară, în perioada sezonului turistic, Mănăstirea Dragomirna poate asigura cazarea şi masa turiştilor români şi străini în spaţii proprii.
În comuna Mitocu Dragomirnei poate fi vizitată şi cea mai veche biserică din comună, biserica de lemn cu hramul Cuvioasa Parascheva, din satul Mitocaş. Alexandru Tănase, fost primar în Mitocu Dragomirnei, ne-a spus că această bisericuţă nu a fost închisă niciodată, deşi a înfruntat atâtea secole. Lăcaşul a fost construit în perioada 1792 – 1794, din bârne de stejar cioplit cu barda, legate la colţuri cu crestături. Biserica nu are pictură interioară sau exterioară. Ea a fost construită de un boier care a avut moşia la Hînţeşti. Povestea comorilor din Mitocu Dragomirnei, în ediţia de marţi, 30 martie.