Miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, Marius Condrat, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, se îndrepta, la volanul unei maşini VW Polo Classic, spre Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, unde urma să achite taxa auto pentru înmatricularea autoturismului. Venind dinspre Bucovina, şoferul a pătruns pe strada Vasile Bumbac, cea care trece prin faţa sediului instituţiei, însă nu a mai apucat să-şi găsească un loc de parcare. Chiar la intrarea pe această străduţă, maşina s-a prăbuşit în asfalt, după ce acesta a cedat brusc.
„Mergeam foarte încet, în spatele unui Tico şi, aici, în curbă, am auzit o bubuitură puternică şi m-am trezit deodată că partea din dreapta a maşinii e într-o groapă. Am crezut că am căzut în canal, însă când am deschis portiera aveam să-mi dau seama că eram pe asfalt şi pur şi simplu aceasta s-a spart sub roată. Dacă aş fi venit cu ceva viteză se putea întâmpla o nenorocire”, ne-a declarat ghinionistul şofer.
Reprezentantul Primăriei municipiului Suceava venit la faţa locului a constatat că o conductă veche ACET a cedat în noaptea de marţi spre miercuri, iar apa care a curs pe sub asfalt ar fi spălat nisipul şi structura de rezistenţă de dedesubt.
Totuşi, această variantă nu-i poate scuza pe muncitorii care au cârpit recent şoseaua. Drumul a fost spart în zonă, în vara acestui an, pentru o serie de lucrări la reţeaua de apă şi de gaz, asfaltarea făcută ulterior dovedindu-se, ca în multe alte zone ale Sucevei, o cârpeală în bătaie de joc, fără consolidarea care să-i asigure rezistenţă în cazul apariţiei unei probleme.
„O să merg la primar să văd ce firmă a lucrat aici, să mi se dea despăgubiri, este o bătaie de joc ce au făcut ei”, ne-a spus nervos tânărul.
De altfel, şoferii simt pe pielea lor calitatea acestor lucrări în mai multe zone ale municipiului Suceava, un exemplu în acest sens fiind porţiunea de pe Calea Unirii, unde s-a lucrat recent, şi unde asfaltul pus s-a lăsat, pe anumite porţiuni, mult sub nivelul şoselei