Peste 1300 de cadre din învăţământul preşcolar sucevean vor urma anul acesta cursuri de formare şi perfecţionare. Cursurile sunt pentru îmbunătăţirea serviciilor de educaţie timpurie, îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale personalului didactic şi nedidactic din unităţile de învăţământ preşcolar din judeţ.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii vizează formarea a 1320 de cadre didactice, educatoare, consilieri de grădiniţă, logopezi şi directori şi a 610 de cadre nedidactice, şi anume personal de îngrijire, muncitori, angajaţi ai grădiniţelor şi personal medical.
Programul are la bază o etapă de pregătire profesională, urmată de o etapă adresată unor grupuri-ţintă, anume educatorilor, personalului medical, personalului de îngrijire, directorilor şi părinţilor.
Până acum, în cadrul aceluiaşi program, au mai fost instruiţi peste 200 de educatori din judeţ, şase directori, trei consilieri de grădiniţă şi logopezi, cinci cadre medicale şi aproape 100 de angajaţi muncitori sau personal de îngrijire.
„Proiectul se adresează unei sfere largi de personal, ceea ce duce la îmbunătăţirea cadrului în care se desfăşoară procesul de învăţare la copiii de grădiniţă. Totodată, educatorii vor învăţa noi metode de predare şi îi vor iniţia pe micuţi în jocuri mult mai educative şi captivante”, a mai spus Laura Hacman.