Cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, care se va desfăşura în intervalul 31 iulie - 2 august a.c., se deschide vineri, la ora 12:00, în incinta Muzeului Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei.
La ediţia din acest an au fost invitaţi să participe peste 170 de meşteri din întreaga ţară şi, aşa cum a spus directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin Emil Ursu, dintre aceştia cca. 40% vor fi prezenţi acum pentru prima oară la Suceava.
Din numărul total al meşterilor populari contactaţi să răspundă invitaţiei şi să participe la târg, organizatorii se aşteaptă să fie prezenţi circa o sută de artizani şi meşteşugari din întreaga ţară, între care şi practicanţii unor meşteşuguri pitoreşti, precum argintarii şi cazangiii romi.
Odată cu deschiderea târgului va începe să funcţioneze, în muzeul în aer liber, şi hanul din „Crâşma lui Moş Iordache” (casa din Şaru Dornei), care va oferi publicului consumator mâncăruri şi băuturi tradiţionale, din care nu vor lipsi sarmalele cu mămăliguţă, plăcintele poale-n brâu şi afinata.
Funcţionarea acestei „crâşme” (care a fost dotată cu mobilier, tacâmuri etc. şi pentru care s-a amenajat o bucătărie) se circumscrie proiectului „Hanurile rurale ale Europei”, pe care Suceava îl dezvoltă cu regiunea italiană Abruzzo.
Pe parcursul desfăşurării târgului, vor fi organizate zilnic, începând cu orele 16:30, pe scena din incinta Muzeului Satului Bucovinean, şi spectacole folclorice.
Alături de ansamblurile şi formaţiile locale (ca cele din comunele Moara, Salcea şi Iaslovăţ) a fost invitat să participe Ansamblul „Romanaţi” din Caracal, renumit pentru dansul „Căluşarilor”, singurul dans popular românesc care a fost inclus în patrimoniul imaterial UNESCO.