O expoziţie culinară realizată de 28 de şomeri suceveni, şcoliţi în meseria de bucătar, a fost organizată marţi la Restaurantul Brădet.
După ce au parcurs un curs de peste 5 luni de zile, teorie şi practică, cele două grupe de cursanţi, formate din câte 14 şomeri, „elevii” au susţinut examenul final.
Cursul a constat în 720 de ore, din care o treime a fost teorie şi două treimi practică, pe care şomerii au făcut-o la două restaurante sucevene, Nistru şi Brădet.
De buna desfăşurare s-a ocupat şefa Centrului de Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, Lucia Secrieru, şi responsabila cursului de bucătar, Viorica Vasilovici.
O altă grupă de cursanţi care se instruiesc în meseria de bucătar la Gura Humorului au participat la Concursul de gastronomie organizat cu ocazia Zilelor Humorului, unde au prezentat o expoziţie cu produse tradiţionale din zona Bucovinei, obţinând un premiu special şi două diplome. Imediat după finalizarea concursului, trei dintre şomerii specializaţi în meseria de bucătar au fost angajaţi de trei pensiuni din zona Humorului.