Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a acordat, joi, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Paul Miclău pentru contribuţia sa în domeniul lingvisticii, semioticii, poeticii şi traducerii din spaţiul românesc şi francofon. Decernarea titlului s-a făcut la propunerea Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Educaţiei.
Profesorul Paul Miclău este considerat astăzi „o personalitate marcantă a lingvisticii, semioticii şi poeticii din spaţiul românesc şi francofon, profesor de vocaţie şi un scriitor deosebit de talentat”, după cum s-a precizat în Laudatio.
A fost şef de catedră la Facultatea de limbi romanice, clasice şi orientale din Universitatea Bucureşti, prodecan şi decan al aceleiaşi, apoi decan al Facultăţii de Limbi Străine, în anul 1990 fondând Şcoala Superioară de Jurnalistică, unde a fost decan, apoi rector. A fost conferenţiar asociat la Universitatea din Montpellier şi a făcut stagii de cercetare, documentare şi schimb de experienţă la universităţi franceze precum Sorbona, Saint-Malo, Dijon, Grenoble, Nancy. Profesorul universitar Miclău s-a aplecat asupra cercetării şi publicisticii, având numeroase contribuţii în volume apărute la Editura Academiei.
Profesorul Paul Miclău a primit titlul Doctor Honoris Causa din partea rectorului Universităţii Adrian Graur, preşedintele comisiei, Laudatio-ul, din care au mai făcut parte decanul Facultăţii de Litere, Mircea A. Diaconu, profesorul universitar doctor Irina Mavrodin, de la Universitatea Craiova, profesorul universitar doctor Liliane Ramarosoa de la Universitatea Antananrivo, Madagascar şi profesorul universitar Marina Mureşanu de la Facultatea de Litere a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, profesorul universitar doctor Muguraş Constantinescu, de la catedra de Limba şi literatura franceză a Facultăţii de Litere Suceava şi profesorul universitar doctor Elena Brânduşa Steiciuc, tot de la Facultatea de Litere a Universităţii „Ştefan cel Mare”.