Câteva sute de chioşcuri din Bazarul Sucevei vor fi scoase în perioada următoare, pentru a lăsa pompierilor căile de acces necesare intervenţiilor în caz de incendii.
După incendiul din data de 13 ianuarie, care a distrus aproape în totalitate 86 de chioşcuri şi a produs pagube de peste cinci miliarde lei vechi municipalităţii, care a finanţat modernizarea tronsonului cuprins de flăcări, conducerea Primăriei Suceava este decisă să ia toate măsurile necesare ca astfel de lucruri să nu se mai repete.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că din bugetul local vor fi alocate sume consistente pentru dotarea Bazarului cu sisteme moderne de detectare a fumului, dar şi de stingere automată a incendiilor. De asemenea, pentru a se conforma normelor de securitate impuse de pompierii suceveni, necesare pentru a fi obţinută şi autorizaţia de funcţionare a Bazarului, sute de chioşcuri vor trebui să fie ridicate de pe actualele lor amplasamente.
La scoaterea chioşcurilor care blochează trecerea autospecialelor de intervenţie în caz de incendiu se va ţine cont de numărul de chioşcuri deţinute de persoanele de acolo dar şi de apartenenţa lor de municipiul reşedinţă de judeţ.
La cererea comercianţilor, chioşcurile scoase din partea din faţă a Bazarului vor putea fi reamplasate în partea din spate, în zona parcării, sau chiar pe terenuri ce vor fi închiriate de la alte persoane, dacă va fi necesar.
Până acum, în urma cercetărilor efectuate de pompieri în Bazar, cauza incendiului este autoaprinderea, de la un reşou lăsat în priză, care a dus la aprinderea mărfii din chioşcuri.
Din cele 86 de chioşcuri care au fost făcute scrum în incendiu, doar 36 erau racordate legal la reţeaua de electricitate, deşi toate beneficiau de curent electric.