Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învierea

Sâmbătă se binecuvântează alimentele pascale pentru credincioşii romano - catolici

Vineri, 21 Martie 2008 (15:24:49)
Credincioşii romano - catolici de pretutindeni sărbătoresc duminică Paştele. După ce în Vinerea Mare sau Vinerea Sfântă, zi de post şi abstinenţă, în biserica romano-catolică „Sf. Ioan Nepomuck” Suceava s-au oficiat slujbele patimii şi morţii Domnului, sâmbătă, în Sâmbăta Sfântă sau „Vigilia Pascală”, se binecuvântează alimentelor pascale. Orele la care credincioşii pot veni cu coşurile cu alimente pentru a fi sfinţite sunt 9:00, 16:00, 18:00 şi după Sfânta Liturghie de noapte. Tot sâmbătă se vor binecuvânta bucatele pascale pregătite de credincioşii din Iţcani, Mihoveni şi Moara.
În coşuri, credincioasele aşează, în primul rând, ouă roşii, ce reprezintă viaţa. Pasca este tot o mâncare specifică Paştelui, simbolizând, oarecum, coroana de spini a lui Isus Cristos. De aceea se face în formă rotundă, partea marginală semănând cu coroana de spini, iar în mijloc se pun toate bunătăţile: brânză, smântână, mirodenii, ciocolată.Liturghia Vegherii Pascale (Învierea) va începe, sâmbătă, la ora 22:00, cu sfinţirea focului şi a Lumânării Pascale. Credincioşii se adună în curtea bisericii, unde se sting toate luminile pentru a arăta importanţa luminii care este Cristos. Lumina lui Cristos este simbolizată prin Lumânarea Pascală, confecţionată special, în fiecare an, având inscripţionată imaginea Învierii, semnele greceşti Alfa şi Omega, „Eu sunt Alfa şi Omega”, adică începutul şi sfârşitul, şi este trecut anul 2008. Lumânarea Pascală va sta în biserică tot timpul anului şi este aprinsă mai ales la slujbele ce se oficiază pentru cei răposaţi. La Liturghia Vegherii Pascale va participa şi Preasfinţitul Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iaşi, precum şi oficialităţi locale şi judeţene invitate de preotul Ştefan Babiaş.Slujba de Înviere se încheie cu o procesiune, cu Preasfântul Sacrament la care iau parte toţi credincioşii. Aceasta se face în jurul bisericii sau în parcul bisericii.  
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sâmbătă se binecuvântează alimentele pascale pentru credincioşii romano - catolici .
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sâmbătă se binecuvântează alimentele pascale pentru credincioşii romano - catolici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte