După ce au fost dați afară de pe Ion Oblemenco, Nicolo Napoli și președintele Marcel Iancu au fost în audiență la primarul Olguța Vasilescu, pentru a-i cere dreptul ca echipa să se antreneze pe stadionul din Bănie. Alături de aceștia, la primărie au venit și jucătorii Mădălin Ciucă și Robert Săceanu. Edilul a dorit să vorbească doar cu Napoli, cel care și-a exprimat speranța că Universitatea va reveni pe Oblemenco.
Președintele Marcel Iancu nu este, însă, atât de optimist și a declarat că dacă echipa nu va fi lăsată să se antreneze în complexul din Bănie, va cere amânarea campionatului.
"Nu avem bani să plecăm în Antalya, nu avem bani să părăsim orașul, trebuie să ne lase să ne pregătim pe Oblemenco. Suntem și noi cetățeni ai Craiovei, reprezentăm acest oraș, vrem să ne dea un răspuns. Măcar să ne refuze. Pentru că dacă ne refuză, vă spun că amânăm campionatul. Orice echipă trebuie să se pregătească minim 40 de zile, așa spune în regulament. Dacă nu avem unde să ne pregătim, amânăm debutul campionatului" a spus Iancu.
Olguţa nu lasă nici o speranţă
De partea cealaltă, Lia Olguța Vasilescu a declarat că în calitate de primar al Craiovei nu e obligată să asigure condiții de pregătire formației lui Adrian Mititelu, și că Napoli nu e îndreptățit să ceară acest lucru, ci doar administratorul judiciar.
"I-am mulțumit domnului Napoli pentru performanțele pe care le-a avut la Universitatea Craiova ca antrenor, nu puteam să-l las la ușă, dar i-am explicat că nu are nicio calitate să vorbească despre firma respectivă care se află în insolvență și singura calitate de a discuta cu primăria o are administratorul judiciar. Eu nu pot semna nimic nici cu Napoli, nici cu Iancu, și cu atât mai puțin cu Mititelu. Dacă administratorul judiciar ne va cere să lăsăm echipa pe Oblemenco, suntem dispuși să analizăm cerere și să luăm o decizie. Faptul că cer amânarea campionatului dacă nu îi lăsăm pe Oblemenco nu poate fi reală. E vorba de investitori privați care ar trebui să asigure ei condițiile de pregătire. Nu este obligația mea să le asigur stadion. Și încă o dată vă spun, nu am ce discuta cu domnul Mititelu. O să dau un răspuns pe hârtia pe care mi-a transmis-o, dar vreau să vă spun că dacă se va ajunge la desființare nu e vina mea sau a primăriei. S-a ajuns aici pentru că domnu Mititelu nu are bani și are datorii mari și la stat și către terți. Am încercat să-l ajutăm, dar nu puteam mai mult" a spus Olguța Vasilescu.
Crăciunescu se teme să nu dispară fotbalul la Craiova
Fostul mare arbitru internațional și președinte de club Ion Crăciunescu deplânge soarta fotbalului craiovean. Deși în prezent în Bănie activează două echipe, vâlceanul spune, într-un dialog cu stiridesport.ro, că există posibilitatea ca în viitor să nu mai existe niciuna.
„Este trist ce se întâmplă cu adevărata Universitatea Craiova, Bănia fotbalistică nu avea nevoie de acest scandal. Nu e normal ce se petrece cu echipa lui Adrian Mititelu, nu știu cât va mai rezista din punct de vedere financiar. Știu că datoriile sunt mari, ar fi păcat să dispară un asemenea brand.
Dincolo, la CSU Craiova, se face o treabă foarte bună, dar la ei problema e alta. Proiectul nu va rezista pentru că este creat pe o ilegalitate, pe un abuz, și mă refer la acceptarea echipei direct în divizia B. Există două modalități prin care ajungi în B: retrogradezi din A sau promovezi din C. A treia posibilitate nu există. Ei spun că activează în divizia secundă pe baza locului dat de Adunarea Generală a FRF orașului Craiova în 2012. Dar Adunarea Generală nu poate fi mai sus de Statutul FRF, la fel cum nici Parlamentul nu poate fi mai sus de Constituție. Iar în Statut nu scrie că Adunarea Generală poate da loc de divizia B unui oraș. Ca să se întâmple acest lucru, ar trebui să se modifice statutul, să fie inserată această prevedere și apoi votat din nou. E ilogic ce au făcut: nu se poate naște un copil direct la doi ani, la fel cum nu se poate naște o echipă direct în divizia B. Ea va fi mereu contestată, toți vor spune că e echipa născută dintr-un abuz", a spus fostul arbitru pentru stiridesport.ro.