Omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat, luni, după ce s-a întâlnit cu principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, că nu s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare, deoarece mai sunt câteva clauze care trebuie clarificate.
"Nu s-a semnat nimic, sunt câteva probleme în ceea ce priveşte contractul de vânzare-cumpărare. Sunt nişte amănunte care trebuie clarificate între avocaţii noştri şi cei ai domnului Copos. Sunt nişte clauze la care trebuie să mai lucrăm şi să fie modificate. Probabil că în cursul zilei de mâine le vor modifica avocaţii, în rest nu mai este nimic de rezolvat, totul este bătut în cuie din punct de vedere al negocierii. Rapidul este acum al meu cât a fost şi ieri şi alaltăieri. Până nu semnez nu pot să declar că este sută la sută al meu. Când vor fi gata actele, atunci vom semna. Când vom cădea de acord în ceea ce priveşte contractul vom semna", a spus Cristescu la finalul întrevederii avute cu George Copos.
Nicolae Cristescu a dat asigurări că în afara clauzelor respective nu mai sunt alte probleme de rezolvat. "Sunt câteva clauze cu care nu am fost noi de acord şi câteva clauze cu care nu a fost domnul Copos de acord. Durează pentru că sunt foarte multe formalităţi, până la urmă nu cumpărăm un apartament. Ne-am clarificat în privinţa sumelor. Sunt garanţii pe care o să ni le dea domnul Copos, pentru sumele care au apărut ulterior, chiar nu este niciun fel de problemă", a completat Cristescu.
La 25 iunie, după ultima întâlnire cu George Copos, omul de afaceri Nicolae Cristescu, care doreşte să cumpere FC Rapid, a anunţat că s-a ajuns la un ultim acord şi "nu mai este nimic de negociat", urmând ca în două, maxim trei zile, actele să fie semnate.
George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.
Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.
La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.
SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.