Fostul arbitru Ion Crăciunescu a declarat, marţi, că dacă va accepta funcţia de preşedinte al CCA nu va lucra cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, ci la o comisie autonomă în relaţia cu Federaţia Română de Fotbal.
"Nu lucrez cu Mircea Sandu. Dânsul este preşedintele FRF, iar eu dacă voi lucra, o voi face ca preşedinte al unei comisii autonome în relaţia cu FRF. Cu Mircea Sandu nu m-am certat, eu l-am criticat pe Mircea Sandu. Am avut şi anumite luări de poziţie faţă de domnia sa, dar n-am jignit niciodată pentru că nu e felul meu de a fi. Dânsul funcţionează în conducerea fotbalului, iar eu cred că a sosit momentul să dau o mână de ajutor arbitrajului să nu se spună că stau pe margine şi decât arăt cu degetul. Eu încerc să fac ceva. Dacă mi se satisfac cererile probabil am să vin să fac această activitate deşi e una, nu grea, ci greu de imaginat. Poate chiar de neacceptat pentru o persoană care la ora actuală o duce foarte bine, iar să ţii focul în braţe nu este uşor. Dar, dacă tot vorbim de reforme şi că trebuie să se schimbe ceva, cred că toţi avem datoria să punem umărul pe domeniul nostru şi să încercăm să pornim lucrurile din nou dacă dorim bine fotbalului. Şi atunci, dacă ai această judecată probabil că trebuie să treci peste multe lucruri", a spus fostul arbitru după o vizită de aproximativ două ore la sediul Comsiei Centrale a Arbitrilor.
Pune condiţii pentru a veni la CCA
Ion Crăciunescu nu a dorit să dezvăluie condiţiile pe care le pune pentru a prelua şefia CCA, dar a menţionat că nu poate să intre "cu capul în valuri" fără să ştie exact ce se întâmplă acum în arbitrajul românesc. "Eu am plecat de la conducerea CCA de aproape şase ani. Cei de la CCA au dat dovadă de amabilitate, am discutat problemele lor. Sunt probleme pe care le au de rezolvat şi de pus în faţa preşedintelui FRF şi chiar ale preşedintelui LPF. Şi în funcţie de acest lucru vom lua o decizie de comun acord dacă eu voi activa sau nu la această comisie. Condiţiile mele nu pot să le spun... Dar sigur că nu pot să intru cu capul aşa în valuri fără să ştiu unele lucruri concrete vizavi de această activitate. Pentru că o activitate la CCA pe lângă faptul că implică foarte multă muncă are şi alte aspecte cum ar fi cele financiare spre exemplu sau eu ştiu... Are foarte multe probleme care trebuie puse la punct dacă se doreşte să se facă o activitate performantă. Dacă nu, asta este", a adăugat Crăciunescu.
El susţine că o eventuală colaborare cu un membru al Comisiei de Arbitri a UEFA, propusă de Mircea Sandu, nu este o prioritate în momentul de faţă. "Văd că sunt suit în avion, dar eu încă merg pe jos. Am nişte probleme de rezolvat mult mai prioritare decât aceasta. O să fie o discuţie, o să vedem... decât să vorbesc pe «dacă». Staţi să facem întâi primii paşi care sunt foarte grei", a explicat fostul arbitru.
Întrebat dacă ancheta DNA în arbitrajul românesc l-a surprins, Crăciunescu a răspuns: "Dacă m-a surprins ce s-a întâmplat? Nu ştiu... Ce s-a întâmplat poate ca formă aşa. În rest, era de aşteptat pentru că lucrurile nu mergeau cum trebuie şi era de aşteptat să se întâmple ceva şi în domeniul acesta. Pentru că întotdeauna când a început curăţenia în fotbal a început de la arbitraj".
Crăciunescu ar putea fi şef într-o săptămână
Fostul arbitru Ion Crăciunescu s-a întâlni, marţi, la Casa Fotbalului, cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi ar putea deveni noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, informează site-ul oficial al FRF.
Conform sursei citate, discuţiile au avansat, rămânând ca, în câteva zile, Ion Crăciunescu să-i prezinte preşedintelui FRF toate propunerile şi detaliile pe care le va considera necesare a fi îndeplinite în vederea bunei desfăşurări a activităţii.
Dacă părţile vor cădea de acord, în maxim o săptămână, Ion Crăciunescu va fi numit preşedintele CCA, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.
Crăciunescu a mai condus CCA în perioada iunie 2003 - octombrie 2005. Mircea Sandu l-a îndepărtat pe Crăciunescu de la conducerea CCA, după ce fostul arbitru şi-a exprimat susţinerea pentru Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF din 21 noiembrie.
Tribunalul Bucureşti a admis, duminică, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, pentru fapte de corupţie.