"Am fost întrebat despre regulamentele sportive. Regulamentele competiţiilor sunt mai greu de interpretat. Am stat atât pentru că a fost audiată şi o altă persoană. Nu am fost confruntat cu domnul Penescu (Cornel Penescu, finanţatorul FC Argeş -n.r.), nici măcar nu l-am văzut", a declarat Prunea.
Întrebat dacă i s-a adus la cunoştinţă calitatea pe care o are în acest dosar, Florin Prunea a răspuns că nu i s-a spus nimic în acest sens. "Nu mi s-a spus dacă trebuie să mai vin sau nu, dar voi veni oricând va fi nevoie", a adăugat directorul de relaţii internaţionale al FRF.
Prunea s-a prezentat la DNA Piteşti în jurul orei 7.30, iar după aproximativ două ore a fost adus, din arestul Poliţiei Judeţene, şi finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu. În jurul orei 11.00, s-a prezentat la DNA şi preşedintele FC Argeş, Cristian Mincă.
Alţi arbitrii audiaţi
În cursul zilei de joi, a fost audiat la DNA Piteşti şi arbitrul asistent Florin Stănescu, care a arbitrat, în 2008, în turul campionatului, două partide ale piteştenilor, respectiv Unirea Urziceni-FC Argeş, disputată la 1 august, scor 3-2, şi Gloria Bistriţa-FC Argeş, disputată la 31 octombrie, scor 2-0.
În stenogramele convorbirilor telefonice din cazul de corupţie din arbitrajul românesc investigat de procurorii DNA apare şi o discuţie între finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit stenogramei unei discuţii din 8 octombrie 2008, finanţatorul FC Argeş îl întreabă pe Prunea despre arbitrul meciului cu FC Vaslui, iar oficialul FRF îl recomandă pe Sorin Corpodean.
Directorul de relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal declara pentru MEDIAFAX, în 24 aprilie, că înregistrarea telefonică nu îl incriminează cu nimic şi că nu este implicat în acest caz de corupţie.
Eliberări pe bandă rulantă
În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.
Luni, Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au făcut recurs, iar o zi mai târziu Curtea de Apel Piteşti a admis recursul, astfel că aceştia au rămas în arest pentru cel puţin 30 de zile.
Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, în 23 aprilie, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită.
Vineri, arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost puşi în libertate sub control judiciar, în baza unei decizii a Curţii de Apel Piteşti. Decizia, care este definitivă, cuprinde câteva măsuri restrictive, şi anume ca inculpaţii să nu se deplaseze la competiţiile sportive, să nu se apropie de co-inculpaţi şi de familiile acestora, de martori şi de experţi şi să nu execute profesia sau meseria avută la data arestării.
Luni, a fost eliberat Marcel Lică, după ce atât Tribunalul, cât şi Curtea de Apel au decis să nu îi mai fie prelungit mandatul de arestare preventivă.
Ultima persoană arestată în acest caz este arbitrul Aurelian Bogaciu, în cazul căruia magistraţii Tribunalului Argeş au decis, marţi, ca mandatul de arestare preventivă să nu fie prelungit. Joi, Curtea de Apel Piteşti a respins recursul făcut de procurori la această decizie, iar Aurelian Bogaciu a fost pus în libertate.