Arbitrul Sorin Corpodean rămâne în arest, după ce cererea acestuia de eliberare condiţionată sub control judiciar a fost respinsă, miercuri, ca neîntemeiată, de către magistraţii Tribunalului Argeş.
Sorin Corpodean a luat la cunoştinţă decizia judecătorilor şi a semnat cererea prin care este de acord ca apărătorii săi să introducă recurs la această decizie, cauza urmând să fie judecată la Curtea de Apel Piteşti.
Sorin Corpodean, arestat sub acuzaţia de luare de mită, a fost adus, miercuri dimineaţă, la Tribunalul Argeş, şi şi-a susţinut nevinovăţia în faţa magistraţilor, afirmând că nu reprezintă pericol social.
"Am spus-o şi o repet: nu sunt vinovat de luare de mită şi nu există probe în dosar în acest sens. Cer să fiu cercetat în stare de libertate în acest dosar deoarece nu reprezint nici un pericol social", a declarat Corpodean.
După pronunţarea deciziei instanţei, Corpodean s-a întors în arestul Poliţiei Argeş.
Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, în 23 aprilie, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 23 decembrie 2008, arbitrul Sorin Corpodean a acceptat oferta făcută de Liviu Ilie Făcăleaţă, arestat în acelaşi dosar, de a primi bani şi bunuri, iar o zi mai târziu a primit de la acesta suma de 15.000 de dolari americani, precum şi bunuri. Banii şi bunurile i-au fost remise lui Corpodean pentru prestaţia din partida FC Argeş Piteşti - SC Sporting Club S.A. Vaslui (partidă desfăşurată în data de 19 octombrie 2008) şi pentru ca, în calitate de arbitru de fotbal al meciurilor din Liga I, să avantajeze prin arbitraj echipa FC Argeş Piteşti în meciurile viitoare.
Totodată, banii i-au fost daţi lui Corpodean şi pentru a acorda o eventuală protecţie acestei echipe în cazul în care ar fi fost numit preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.
De asemenea, în 22 noiembrie 2008, în calitate de arbitru asistent, desemnat de Federaţia Română de Fotbal - Comisia Centrală a Arbitrilor, la meciul FC Argeş Piteşti - Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008, în municipiul Piteşti, în Liga I), arbitrul Marcel Savaniu a acceptat să primească suma de 3.000 de dolari pentru a favoriza la meciul respectiv echipa gazdă, FC Argeş Piteşti, ofertă formulată de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia finanţatorului echipei, Gheorghe Cornel Penescu.
În aceeaşi cauză, în 22 noiembrie 2008, în calitate de observator desemnat de Federaţia Română de Fotbal la meciul FC Argeş Piteşti - Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008 în municipiul Piteşti), vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică i-a cerut lui Liviu Făcăleaţă suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeş Piteşti. Din această sumă, Lică a primit 2.000 de dolari, banii fiindu-i daţi de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia lui Cornel Penescu.
În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită. Imediat după aflarea deciziei Tribunalului Argeş de arestare preventivă a celor patru persoane, avocaţii acestora au făcut recurs, care a fost respins, vinerea trecută, de Curtea de Apel Piteşti, astfel că toţi au rămas în arest.
Ultima persoană arestată în acest caz este arbitrul Aurelian Bogaciu. În noaptea de 29 spre 30 aprilie, acesta a fost arestat preventiv de Tribunalul Argeş, fiind acuzat de către procurorii anticorupţie că a primit suma de 5.000 de dolari de la finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a favoriza echipa într-un meci disputat cu Universitatea Craiova.