Sub genericul "61 de ani de istorie", preşedintele Valeriu Argăseală a inaugurat oficial muzeul amplasat la etajul al doilea al tribunei oficiale de la stadionul Steaua şi a explicat fostelor glorii, suporterilor şi jurnaliştilor prezenţi cum a fost gândit acest proiect. "23 decembrie 2008 va fi o dată importantă în istoria Stelei. Am făcut un muzeu în imagini şi statistici, şi suntem convinşi că, deşi a venit târziu, mai important este gestul decât regretul că un asemenea muzeu nu a fost făcut până acum. Am împărţit muzeul în câteva sectoare destinate unor perioade anume din istoria echipei. Printre exponate, se numără diferite trofee, fotografii, fanioane, programe de meci şi altele, iar colecţia se va înmulţi în continuare. Am construit şi două panouri care vor să reprezinte, prin imagini, tribuna întâi şi tribuna a doua, iar între ele am plasat numeroase fotografii cu echipele Stelei din toate perioadele, respectiv jucătorii care au adus aici atâtea trofee de-a lungul timpului. Avem expusă chiar şi mingea cu care s-a jucat finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla, din 1986, cu semnăturile campionilor pe ea", a spus Argăseală.
Ienei: „Sunt impresionat”
Muzeul este împărţit în sectoare corespunzătoare unor anumite perioade din istoria echipei: "Începutul - 1946" (anul în care s-au purtat primele discuţii care au condus la naşterea efectivă a echipei, în 1947), "Primele succese - 1951-1960", "Drumul spre legendă - 1961-1982", "Marile performanţe - 1983-1990" (zonă în care sunt expuse trofeele rămase în posesia Stelei la câştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a Supercupei Europei), "Dominaţia - 1991-1999", dar şi istoria siglelor şi a stadionului. De asemenea, sunt instalate câteva ecrane, pe care pot fi urmărite secvenţe din meciuri memorabile ale Stelei.
Antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni în România, Emeric Ienei, a declarat: "Sunt impresionat. A întârziat prea mult acest muzeu, dar sunt bucuros că totuşi s-a lansat. Este unic în România".