Echipa Stelelor României a fost învinsă, luni, cu scorul de 5-3 (3-1), de formaţia Stelelor Lumii, la cea de-a patra ediţie a Serii Campionilor supranumită "90 de minute de magie", care a avut loc pe stadionul Steaua din Bucureşti.
Golurile românilor au fost marcate de I. Dumitrescu '23, T. Stoica '58 şi Sburlea '90, în timp ce pentru Stelele Lumii au înscris Raul '4, '40, Dacourt '20, Maniche '71 şi Faisal Khalil '84.
Antrenorii Stelelor României, Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu, au început partida în următoarea formulă de echipă: Stelea - Petrescu, Gh. Popescu, Belodedici, Rotariu - Hagi, Sabău, D. Munteanu, I. Dumitrescu - Balaci, Ad. Ilie. Au mai jucat: S. Lung, T. Stoica, V. Moldovan, I. Ganea, Liţă Dumitru, Torje, Sepsi, Keşeru, Doboş, Ropotan, Sburlea, Gh. Mulţescu, Marcel Răducanu, Ştefănescu, Rică Răducanu, M. Lucescu.
Tehnicianul Stelelor Lumii, Jose Peseiro, a folosit următorii fotbalişti: Orlandoni - Salgado, Nadal, Roque Junior, Dimas - Figo, Dacourt, Amor, Davids - Raul, Pauleta. Au mai jucat: Toldo, Alfredo Esteves, Sergi, Rui Jorge, Fernando Couto, Jorge Costa, Oceano, Nakata, Sa Pinto, Maniche, Sergio Conceicao, Mancev, Papadopoulos, Solari, Pjanici, Faisal Khalil.
La partida de pe stadionul Steaua au asistat aproximativ 10.000 de spectatori.
Partida a fost arbitrată la centru de Ion Crăciunescu în prima repriză şi de Alexandru Tudor în cea de-a doua parte. Asistenţi au fost Valeriu Argăseală şi Ioan Mureşan.
Faze memorabile la meci
În minutul 11, Adrian Ilie şi-a scos tricoul de joc şi a rămas cu cel pe care îl avea pe dedesubt, cel cu numărul 9 al lui Pauleta, pentru a-şi deruta adversarii.
Tot în prima repriză, când echipa României a scăpat mingea în aut, asistentul Valeriu Argăseală a oprit mingea în teren, iar apoi a încercat să-l deposedeze pe un jucător de la Stelele Lumii.
În minutul 41, Stelea a scos o minge din picioarele lui Raul şi a plecat în atac.
Dinamovistul Gabriel Torje a fost huiduit de spectatori când a intrat pe teren.
La meci au fost prezenţi printre alţii preşedintele României, Traian Băsescu, impresarii Ioan şi Victor Becali, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, directorul sportiv al Gloriei Bistriţa, Ioan Horoba, şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.
Banii strânşi în urma acestui eveniment vor fi oferiţi unor copii care vor să studieze şi nu au posibilitatea să meargă la şcoală.
Hagi, primire entuziastă în Ghencea
Fostul internaţional Gheorghe Hagi a declarat, la finalul celei de-a patra ediţii a Serii Campionilor, că acest eveniment a fost un succes şi că primirea făcută de suporterii de pe stadionul Steaua a fost una meritată.
Deşi Stelele României au pierdut, Hagi s-a declarat mulţumit de eveniment. "A fost frumos cu atâţia jucători de valoare la un loc. Am alergat cât am putut şi, una peste alta, a fost un succes. Nu contează scorul, ci plăcerea. Ne-am strâns toate generaţiile şi a fost foarte bine", a spus Hagi.
Fostul antrenor al Stelei a avut parte de o primire entuziastă pe stadionul din Bulevardul Ghencea. "Lumea mi-a scandat numele pentru că mă iubeşte. Am dat foarte multe şi acum primesc înapoi. Eu am tras de mine cât am putut, dar am fost şi accidentat", a adăugat Hagi.
El a înţeles şi de ce selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, nu i-a lăsat pe actualii componenţi ai lotului să participe la acţiunea caritabilă. "Jucătorii naţionalei nu au venit pentru că au Euro, e treabă serioasă", a explicat fostul internaţional.
Mircea Lucescu, surpriza din teren
Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost încântat de cea de-a patra ediţie a Serii Campionilor, precizând că şi jucătorii străini care au participat la eveniment au remarcat organizarea perfectă.
Introdus în minutul 77 al partidei, Mircea Lucescu a fost, la 63 de ani, unul dintre jucătorii cheie ai Stelelor României şi a ţinut să le mulţumească suporterilor care l-au aclamat la intrarea pe gazon cu o prestaţie deosebită. "Am dat o pasă de gol, n-aţi văzut? Am fost calm, am ştiut ce să fac şi i-am dat mingea lui Sburlea, mai ales că e şi jucătorul lui Răzvan", a spus tehnicianul lui Şahtior despre ultimul gol al tricolorilor, înscris de Sabrin Sburlea, jucătorul echipei antrenate de Răzvan Lucescu, FC Braşov.
"A fost o glumă. Meciul a fost greu pentru că am întâlnit o echipă puternică, cu mulţi jucători în activitate. E normal să se vadă diferenţa", a explicat Lucescu înfrângerea cu 3-5 a Stelelor României. Tehnicianul român a precizat însă că nu numai vârsta a fost de vină" "Am avut mari probleme în atac. Singurul care a dat satisfacţie în ofensivă a fost Adrian Ilie".
Printre remarcaţii tehnicianului de la Şahtior s-au numărat Dan Petrescu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Miodrag Belodedici, Ioan Ovidiu Sabău şi Tudorel Stoica. "Prima repriză a fost foarte frumoasă pentru noi. Oricum, scopul n-a fost rezultatul, ci reîntâlnirea generaţiilor şi aducerea publicului la stadion", a concluzionat Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român.
Lucescu deplânge absenţa lui Hagi din fotbalul românesc
Mircea Lucescu nu a uitat nici de conflictul dintre generaţiile de la naţionala României. "Generaţie de aur a fost întotdeauna când au fost rezultate bune. De câte ori au fost rezultate şi performanţă a fost generaţie de aur", a declarat Lucescu.
Lucescu crede că lipsa lui Hagi din fotbalul românesc este o mare pierdere. "E o dramă ca un om ca el, cu calităţile lui, să nu fie în fotbalul românesc. Lumea ar trebui să aibă puţină răbdare cu el, merită mai mult", a precizat Lucescu
Golul superb reuşit de fostul căpitan al echipei Steaua, Tudorel Stoica, a fost apreciat şi de fostul manager al roş-albaştrilor, Mihai Stoica. "Am apreciat spectacolul, omul pentru care am devenit stelist este Tudorel Stoica", a spus preşedintele clubului Unirea Urziceni.
Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a afirmat că a oferit gratis stadionul din Bulevardul Ghencea pentru Seara Campionilor, doar pentru Gheorghe Popescu.