Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost audiat, luni, de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în legătură cu achiziţia de către Ligă a unui teren în Bucureşti la un preţ supraevaluat.
La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Dumitru Dragomir a declarat că a fost audiat în legătură cu reclamaţia lui Constantin Iacov potrivit căreia a adus prejudicii Ligii Profesioniste de Fotbal.
"Ca să te reclame un fost delincvent, fost preşedinte (al FC Naţional, actual Progresul - n.r.) câteva luni, care şi-a vândut echipa, şi-a vândut jucătorii ... şi ce las eu în urma mea, să fiu reclamat de acest Iacov şi să păţesc ...", a comentat Dragomir.
"El a vândut terenul, l-a păcălit şi pe Iorgulescu (fostul preşedinte al FC Naţional Gino Iorgulescu - n.r.), ne-a dat şi în judecată. El a vândut şi echipa, a vândut şi jucătorii şi noi dăm declaraţii acum", a mai spus Dragomir.
Întrebat despre dosarul privind transferurile de fotbalişti, Dumitru Dragomir a spus că nu are nimic de comentat. "Şi dacă aş avea o părere, nu-i bine să mi-o dau", a adăugat Dragomir.
Acuzat de mai multe fapte de corupţie
Procurorii DNA l-au pus sub învinuire pe Dumitru Dragomir în 23 noiembrie, sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie după ce fostul preşedinte al FC Naţional Constantin Iacov l-a acuzat de luare de mită.
Anchetatorii au stabilit că, în 2001, în baza unei înţelegeri prealabile, Dumitru Dragomir ar fi primit de la un mituitor o suprafaţă de teren amplasată în Bucureşti, de aproximativ 350 metri pătraţi. Terenul valora la vremea respectivă aproape 30.000 de dolari, preţul fiind în prezent de 170.000 de euro.
În schimb, în calitate de preşedinte al LPF, Dragomir ar fi acceptat ca Liga să achiziţioneze de la acelaşi mituitor la un preţ supraevaluat o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, la suma de 350.000 de dolari, ceea ce reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată.
Terenul cu pricina, pus sub sechestru
Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că, pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei terenului primit ca mită, în 2004, Dumitru Dragomir, prin intermediul unui apropiat, ar fi trecut suprafaţa respectivă în proprietatea unei societăţi comerciale aparţinând fiului său. Procurorii au dispus măsura sechestrului asiguratoriu asupra terenului respectiv.