Un tânăr sucevean care a devenit campion european la culturism, în ciuda faptului că suferă de un handicap locomotor din naștere, va fi premiat cu suma de 10.000 de lei de Primăria Suceava.
Proiectul de hotărâre în baza căruia i se acordă această sumă de la bugetul local a fost inițiat de către primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, pentru performanțele extraordinare obținute de Andrei Câmpan la olimpiadele internaționale de culturism la care a participat în 2021.
Membru al Asociației Club Sportiv Europower Gym Suceava, tânărul sportiv, în vârstă de 20 de ani, a fost diagnosticat de la naștere cu luxaţie congenitală şi hipoplazie de femur. Altfel spus, s-a născut cu un picior mai lung şi unul mai scurt, poate să meargă, nu la fel de ușor ca oricare altul, ba mai mult face și sport de performanță.
Dovadă sunt numeroasele sale rezultate sportive, cele mai recente fiind titlul de campion la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness pentru juniori ce a avut la Cluj în 2020, iar în 2021 medalia de aur la categoria culturiști în scaune cu rotile la Campionatul European de Culturism și Fitness desfășurat în Spania în perioada 3-8 mai 2021.
Ulterior, la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness desfășurat în Spania în perioada 4-7 noiembrie 2021, Andrei Câmpan s-a situat pe un merituos loc III (medalia de bronz), tot la categoria culturiști în scaune cu rotile.
De altfel, clasarea pe locul III la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness este un rezultat deosebit pentru sportivul de numai 20 de ani, având în vedere că a fost cel mai ușor din categorie – 62 de kg - și a avut un rol deosebit în ocuparea locului 2 pe națiuni, de către lotul României.
„Nu trebuie să ne găsim scuze şi trebuie să facem ceea ce ne dorim”, consideră tânărul culturist, antrenat de unul din „seniorii” culturismului sucevean, Cristi Tcaciuc, de asemenea premiat de municipalitate pentru rezultate deosebite.
Andrei Câmpan este student în anul II al Facultății de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială, la USV, fiind un exemplu pentru alte persoane cu dizabilități, dovedind că prin muncă, perseverență și dedicație, visurile pot fi împlinite.