Raliul Bucovinei revine în program după o pauză de mai bine de 30 de ani. Evenimentul de la finalul acestei săptămâni a fost prefațat de o conferință de presă care a avut loc luni la amiază pe platoul de la Cetatea de Scaun. Au participat atât reprezentanți ai organizatorilor, cât și ai sponsorilor, dar și din partea autorităților locale și județene partenere la această acțiune.
Raliul va avea loc în două zile: vineri, 29 octombrie, în municipiul Suceava, pe strada Parcului, de la intersecția din zona uzinei electrice și până la Cetatea de Scaun, în timp ce sâmbătă, 30 octombrie, competiția se mută în zona Câmpulung Moldovenesc, pe DN 17A, între Sadova - Paltinu - Ciumârna. Evenimentul propriu-zis va fi precedat de testele oficiale, care vor avea loc joi, 28 octombrie, în Vatra Dornei.
Dan Codreanu, managerul competiției, a precizat că la această a zecea ediție a Raliului Bucovinei și-au anunțat participarea aproximativ 70 de echipaje, ceea ce reprezintă un adevărat record. La rândul său, Claudiu Butucel, director al evenimentului, a anunțat că vineri, în ziua când competiția va avea loc în municipiul Suceava se va deschide un centru de vaccinare în fața Casei de Cultură. Mai mult, trei dintre persoanele vaccinate vor putea urca în mașinile de raliuri. Cu ocazia competiției, vor exista și restricții de circulație, atât pentru autovehicule, cât și pentru pietoni. Astfel, în Suceava se va închide total strada Parcului în ziua de vineri, 29 octombrie, între orele 10.00-18.00. Restricții asemănătoare vor fi și sâmbătă, pe DN 17A, între Sadova - Paltinu - Ciumârna, în intervalul orar 07.00-18.00.
Prezent la deschiderea acestui eveniment, Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, a precizat că prin acest eveniment Bucovina va fi promovată și a făcut un apel la un altfel de raliu, raliul vaccinării pentru a putea avea o ediție a 11-a în 2022 cu spectatori. Despre continuitate în anul următor a vorbit și Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei, care a mărturisit că în Suceava sunt foarte mulți pasionați ai sportului cu motor. Mihăiță Negură, primarul din Câmpulung Moldovenesc, și-a amintit de vremurile când orașul de la poalele Rarăului era inclus în raliurile naționale de automobilism. Mai mult, Negură a propus ca anul viitor una din etape să aibă loc pe Transrarău, iar coborârea pe Izvorul Alb (DJ 175A), drum care este aproape de finalizare. O etapă specială a anunțat că este dorită și în bazinul Dornelor, propunerea în acest sens fiind avansată de Marius Rîpan, viceprimarul din Vatra Dornei. Unul din principalii sponsori ai evenimentului, Toyota Suceava, a fost reprezentantă de către directorul Vlad Hrebenciuc, care a precizat că își dorește ca parteneriatul cu Raliul Bucovinei să devină permanent și pentru mulți ani. Din partea organizatorilor, Lucian Lucescu a mulțumit tuturor instituțiilor publice implicate în acest proiect și a amintit că la competiție nu se vor amenaja zone pentru spectatori, ca urmare a noilor restricții impuse de autorități pe fondul luptei împotriva pandemiei de Covid-19.