Prima ediție a campionatului de fotbal organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava, pentru tinerii din parohii cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, s-a încheiat cu succes. La startul competiției, desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, s-au strâns nu mai puțin de 53 de formații, iar pentru turneul final care a avut loc pe terenul de la Liceul cu Program Sportiv, în zilele de luni și marți, s-au calificat cinci dintre acestea: Dumbrăveni (Protopopiatul Suceava I), Gura Humorului (Protopopiatul Suceava II), VDS Vicovu de Sus (Protopopiatul Rădăuți), Siret Dolhasca (Protopopiatul Fălticeni) și Moldovița (Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc). Frumoasa Cupă a Mușatinilor pusă în joc a revenit în cele din urmă echipei din Dolhasca, care a fost urmată în clasament, în ordine, de Vicovu de Sus, Moldovița, Gura Humorului și Dumbrăveni.
Festivitatea de premiere, desfășurată pe stadionul Areni, a fost oficiată de Constantin Oprea, consilier cultural la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, părintele Justinian Remus Cojocar și Ciprian Anton, președintele Asociației Județene de Fotbal. Jucătorii formațiilor de pe podium au primit medaliile corespunzătoare poziției ocupate în clasament (locul I – de aur, locul II – de argint și locul III – de bronz). De asemenea, s-au acordat și premii în bani, astfel: echipa câștigătoare – 500 lei/jucător + antrenor, echipa clasată pe locul II – 300 lei/jucător + antrenor, echipa clasată pe locul III – 200 lei/jucător + antrenor. Restul formațiilor participante au primit diplome de consolare.
Din punct de vedere individual s-au remarcat Vlăduț Tănăsucă (Moldovița), care a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, și Rodrigo Stoica, care a ieșit golgheterul întrecerii.
Deoarece se dorește permanentizarea acestei inițiative de organizare a unui campionat de fotbal pentru echipele parohiale, numele echipei câștigătoare va fi gravat pe trofeu în fiecare an, sporind astfel în rândul tinerei generații interesul și dragostea pentru acest eveniment sportiv, dar și pentru valorile creștine promovate.
„Scopul organizării acestui campionat de fotbal îl constituie transmiterea unui mesaj puternic generației tinere, și anume că sedentarismul și petrecerea unui timp îndelungat pe internet (rețele de socializare, jocuri video) și utilizarea excesivă a mijloacelor electronice (telefon, tabletă, laptop, calculator) dăunează grav sănătății și dezvoltării fizice, psihice și duhovnicești. În plus, se urmărește ca onestitatea și fair-play-ul, spiritul de echipă și curajul, bucuria și spiritul de competiție, valori îmbrățișate de jucători de la început, să devină o constantă a vieții lor”, se arată în prezentarea făcută de preotul Justinian Remus Cojocar pe site-ul arhiepiscopiasucevei.ro.