Deocamdată nu se știe nimic concret despre ediția de campionat 2020-2021 a Ligii a III-a, singura certitudine fiind aceea că pe tabloul competiției se vor afla 90 de formații, cu 10 mai multe decât în sezonul precedent, care vor fi împărțite în cinci serii de câte 18 echipe. Pe de altă parte, Iulian Darabă, directorul sportiv al formației Șomuz Fălticeni, dezvăluie că a purtat zilele trecute o discuție telefonică pe această temă cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.
„L-am sunat în încercarea de a afla o dată estimativă a reluării viitorului sezon competițional, pentru a putea ști și noi cum să ne structurăm programul de pregătirii de vară. Dacă pandemia de coronavirus va fi ținută în frâu și nu vor apărea situații neprevăzute, atunci campionatul va începe ca de obicei, undeva la jumătatea lunii august, mi-a transmis Răzvan Burleanu. Așteptăm și noi să vedem ce se va întâmpla în continuare. Oricum, noi am stabilit să începem antrenamentele cu aproximativ o lună și jumătate înainte de debutul competiției. Șase săptămâni de pregătire în presezon sunt suficiente”, a declarat Iulian Darabă.
Vești în ceea ce privește datele de desfășurare a viitorului campionat de Liga a III-a așteaptă și rădăuțenii de la formația Bucovina.
„Trebuie ținut cont de faptul că s-a mărit numărul de echipe din fiecare serie, ceea ce înseamnă că fiecare formație va avea de disputat un număr de patru meciuri în plus pe parcursul sezonului. De aceea, noi am propus la ultima videoconferință la care au luat parte conducerea FRF și reprezentanții cluburilor din Liga a III-a ca ediția următoare de campionat să înceapă mai devreme, la începutul lunii august. Vara e frumos afară și e o plăcere să joci fotbal la ora 18.00. Cu cât vom începe mai repede competiția, cu atât vom termina mai repede turul și nu vom fi obligați să ne întindem până în luna decembrie, atunci când condițiile atmosferice și cele de joc nu vor fi cele ideale pentru fotbal”, a precizat Iulian Ionesi, liderul vestiarului celor de la Bucovina.
Rădăuțenii anunță că le este dor de fotbal și vor relua pregătirile în două săptămâni.
„După data de 15 iunie, când preconizăm că se vor mai relaxa condițiile impuse de Guvern în cazul sporturilor de echipă, vom suna adunarea. În mod normal, este nevoie de 6-7 săptămâni de pregătire în intersezon. Trebuie să ținem însă cont de faptul că jucătorii vin după o pauză forțată îndelungată, de peste trei luni, iar câteva zile în plus pentru reacomodarea la efort sunt bine-venite”, a anunțat Ionesi.