Prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii, începând de pe data de 1 iunie este permisă organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. În ceea ce privește măsurile de relaxare în sport, nu se face însă nici o referire expresă la sectorul de copii și juniori, lucru care îi nemulțumește pe cei care își desfășoară activitatea la acest nivel.
„Nu știm nimic, toți ridică din umeri când întrebăm dacă avem voie sau nu să reluăm pregătirile, chiar și în cadru restrâns de 3-4 jucători. Nici cei de la Federația Română de Fotbal nu au reușit să ne lămurească. Poate copiii nu reprezintă un subiect atât de important în țara noastră, care să poată fi tratat cu o mai mare atenție. Copiii sunt nerăbdători să revină la antrenamente, trebuie să fim conștienți de acest lucru. Au atâtea luni de stat în casă, fără școală, prieteni și fără să-și poată arde energia făcând mișcare. Le e dor de colectiv, iar faptul că vine căldura și afară e frumos îi face să suporte tot mai greu depărtarea de terenul de fotbal. Din punctul meu de vedere, dacă s-au deschis parcurile și terasele, cred că ar trebui permise și antrenamentele de fotbal, chiar dacă în grupuri restrânse, cu respectarea anumitor reguli”, a declarat profesorul Bogdan Pantea, managerul clubului de fotbal Juniorul Suceava, care are legitimați aproximativ 200 de copii.
În actualul sezon competițional suspendat din cauza pandemiei COVID-19, gruparea Juniorul Suceava a reușit să câștige titlurile județene cu grupele de copii născute în anii 2010 și 2011 și conducea în Seria I a Campionatului Național de juniori cu grupa Under 17.