Federația Română de Atletismși Run Transylvaniaorganizează sâmbătă, 14 martie, între orele 8:30 – 16:30, la Mandachi Hotel&Spa (Bulevardul Sofia Vicoveanca, nr. 107), un workshop adresat tuturor iubitorilor de sport și nu numai, intitulat „Cum abordăm perioada competițională de vară?”. Laura Alina Pazari, președinta Clubului Sportiv Alessia Athletic și director marketing la Federația Română de Atletism, ne-a spus că Run Transylvania este singura Asociație din România specializată pe educația sportivă a amatorilor de sport și nu numai. „Aceste workshop-uri sunt organizate în locații care cuprind toată țara. Evenimentul se adresează tuturor amatorilor de sport care doresc să-și îmbunătățească și să-și verifice nivelul de cunoștințe și experiența.Speaker principal al evenimentului este atleta Iulia Găinariu”, a explicat Laura Alina Pazari.
Atleta Iulia Găinariueste absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane, cu specializarea Atletism,absolventă a programului de Master în Performanță și Management Sportiv, doctorandă la Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați, dublă medaliată cu bronz, împreunăcu echipa României, la Campionatul Mondial de Alergare montană de lungădistanță, Italia 2017 și Polonia 2018,deținătoare a recordului Maraton Piatra Craiului cu timpul de 4 h și 21 de minute, președinta Comisiei pentru Atleți la Federația Română de Atletism, voluntară la Institutul Național de Cercetare pentru Sport.
Înscrierile se fac online, pe www.bilete.ro
Programul workshop-ului cuprinde, în prima parte a zilei, un Atelier Teoretic (Planificarea și periodizarea sezonului competițional; Antrenamentele specifice alergării montane; Ce reprezintă VO2max și cum îl creștem?; Vitaminizare și Nutriție Sportivă; Tips & Tricks; Siguranța pe munte; Tactica competițională?), urmat de o tombolă (în pauză), și, în partea a doua a zilei, un Atelier Practic (Corectarea tehnicii de alergare pe plat; Antrenamentul de rezistență & Antrenamentul de viteză; Mijloace de creștere a VO2max).
Înscrierile se fac online, pe www.bilete.ro, până pe 10 martie 2020. Nu se fac înscrieri în ziua workshop-lui.Înscrierea este validă doar după plata cu cardul bancar. Locuri disponibile: 50. Primii 20 de înscriși vor plăti 200 de lei. Înscriși 21 – 40: 210 lei; Înscriși 41 – 50: 220 de lei. Toți participanți primesc un kit de aproximativ 400 de lei din partea organizatorilor.