Echipa de handbal masculin a Sucevei a avut perioade de glorie şi s-a bazat multă vreme pe jucătorii crescuţi la LPS Suceava. După ce a retrogradat, Clubul Sportiv Universitar din Suceava a încercat să pună pe baze serioase viitoarea formaţie de seniori, reuşind să formeze deja patru echipe de juniori care activează cu rezultate bune în campionatele naţionale.
Este de precizat faptul că, în acest moment, echipele de juniori I şi II s-au calificat de pe primul loc al seriei A în Grupa de Valoare.
Echipa de juniori I este antrenată de către Ioan Tcaciuc, cel care a antrenat echipa secundă a clubului în sezonul trecut (locul 3) şi care în această prima parte a campionatului a avut un palmares de 12 victorii, 1 egal şi 3 înfrângeri, adunând 38 puncte şi având cea mai bună apărare din serie. Băieţii s-au calificat în Grupele Valoare, acolo unde vor da piept cu Dinamo Braşov, CSS Sighişoara şi Odorheiul Secuiesc.
Portarul echipei, Ionuţ Andreescu, a fost convocat la lotul naţional de juniori al României.
Din echipa de juniori I a CSU din Suceava fac parte jucătorii: Stejar Claudiu, Reuţ Alexandru, Stanciuc Daniel, Urdă Adrian, Focşăneanu Alexandru, Fedic Eusebiu, Jitareanu Ştefan, Vizitiu Albert, Bejinariu Cristi, Ivan Iustin, Şoldan Ionuţ, Andreescu Ionuţ, Podovei Dragoş, Burac Daniel, Bîrgoan Gheorghe, Huţuleac Emilian, Roşu Iulian.
Formaţia de juniori II este formată pe scheletul celei de juniori III care a fost campioană naţională în sezonul 2018-2019, după un campionat la finele căruia universitarii au avut un parcurs perfect, 27 de victorii din 27 de jocuri, în finala mare a turneului învingând CSM Bucureşti, 41-31.
La festivitatea de premiere, pe lângă medaliile de campioni, universitarii au câştigat şi cinci premii individuale: Daniel Stanciuc (cel mai bun jucător al turneului şi cel mai bun centru), Alexandru Reuţ (cel mai bun inter stânga), Dragoş Podovei (cel mai bun portar), Alexandru Focşăneanu (cel mai bun pivot).
Cei patru sportivi menţionaţi mai sus, alături de Cătălin Zariţchi, fac parte şi din lotul naţional de cadeţi al României. În lotul lărgit se mai află Claudiu Stejar şi Adi Hreceniuc.
În prima parte a campionatului naţional de Juniori II, sezon 2019-2020, universitarii se situează pe prima poziţie cu un bilanţ de 12 victorii, 1 egal şi 1 înfrângere. Antrenorul echipei de handbal masculin juniori II este Vasile Boca.
Din formaţia de juniori II a CSU din Suceava fac parte jucătorii: Daniel Stanciuc, Codrin Dascalu, Cătălin Zariţchi, Dragoş Podovei, Alexandru Focşăneanu, Marius Adam, Alexandru Reuţ, Adi Hreceniuc, Paul Smocot, David Hariton, George Bărgăoan, Alexandru Bălaşa, Emilian Huţuleac, Ioan Răzvan, Ionuţ Fetcu, Claudiu Stejar.
Echipa de juniori III a CSU din Suceava este alcătuită din foştii vicecampioni naţionali din sezonul 2018-2019, pe când erau juniori IV, după un sezon în care au înregistrat o singură înfrângere, 21-28, în finala mare, împotriva CSM Bucureşti. În acest moment ei ocupă locul IV, după încheierea grupelor geografice. Echipa de juniori III este antrenată în acest moment de Ionuţ Beşliu.
Din formaţia de juniori III fac parte sportivii Codrin Dascălu, Emanuel Şerban, Teodor Moşneagu, Cătălin Mujdei, Ionuţ Păscuţ, Andrei Raţă, David Duman, Matei Mamciuc, Teodor Ilucă, Claudio Zaharia, Ştefan Leonte, Matei Bejenariu, Mario Tarnoveţchi.
Cea mai tânără echipă a CSU din Suceava este cea de juniori IV. Formaţia este plină de copii talentaţi şi ambiţioşi, care au lăsat o impresie foarte frumoasă până acum şi de la care se aşteaptă foarte mult. Echipa este antrenată acum de profesorul Daniel Ionasciuc.
Din echipa de juniori IV a CSU din Suceava fac parte sportivii: Verciuc Ioan, Cazac Luca, Paicu Sebastian, Gafencu Alessio, Hoştină Andrei, Cojocar Cosmin, Barbu Rareş, Cosoreanu Tudor, Jităreanu Dragoş, Radu Alexandru, Chiruţ Ianis, Hălucă Alexandru, Halanduţ Alessio, Dănilă Iustinian, Popovici Daniel, Ostafe Rareş.
Echipele de handbal masculin ale Clubului Sportiv Universitar din Suceava sunt coordonate de către decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, profesorul Petru Ghervan.