Fotbalul rădăuţean se află în doliu în aceste zile, după ce l-a pierdut pe Costel Nae, considerat de cunoscători drept cel mai mare fotbalist din istoria acestui sport pe plan local. Costel Nae s-a stins la vârsta de 65 de ani şi a fost înmormântat sâmbătă, în Cimitirul Central din Rădăuţi.
Bucureştean la origine, Costel Nae a fost trimis să efectueze stagiul militar la Rădăuţi la începutul anilor 70 şi s-a îndrăgostit de aceste meleaguri. Fotbalist rasat, înzestrat cu o mare tehnicitate care l-a făcut să fie apreciat de public, Nae a fost iubit de fanii rădăuţeni pentru că a rămas să evolueze toată cariera în eşalonul al treilea la Rădăuţi, chiar dacă în decursul carierei sale a fost curtat nu doar de echipa din Liga II-a, ci chiar din primul eşalon, cum a fost în cazul ofertei primite de la Jiul Petroşani. Meciul de referinţă al acestuia în tricoul Bucovinei Rădăuţi a avut loc pe 23 februarie 1983, atunci când Bucovina Rădăuţi, cu Costel Nae în rol de regizor, a pierdut greu, pe teren propriu, în prelungiri, în faţa Stelei Bucureşti, într-un joc contând pentru şaisprezecimile Cupei României. Din formaţia „roş-albastră”, care peste doar trei ani avea să cucerească Cupa Campionilor, au făcut parte fotbalişti de legendă ai fotbalului românesc precum Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Ştefan Iovan, Tudorel Stoica, Gabi Balint, Mihai Majearu, Teo Anghelini, Câmpeanu II sau „Magiun” Barbu.
„Costel Nae a fost fără doar şi poate cel mai mare fotbalist din istoria fotbalului rădăuţean. Chiar dacă nu s-a născut aici, a fost adoptat de oamenii din Bucovina pentru ataşamentul arătat pentru culorile clubului şi pentru felul său simplu de a fi. S-a stabilit pe meleagurile noastre şi a trăit o viaţă liniştită alături de soţie şi cei trei copii. Fotbalul rădăuţean a cunoscut o perioadă de glorie în anii 70 şi 80, când pe lângă Nae, pe Municipal mai evoluau jucători de mare valoare, precum Calancea sau Chircu. Referitor la Costel Nae, aş mai vrea să spun că a fost implicat activ în evenimentele din timpul Revoluţiei din 1989. Chiar dacă a fost singura persoană din Rădăuţi împuşcată în timpul evenimentelor din luna decembrie a acelui an, a refuzat să ceară autorităţilor să fie declarat erou al Revoluţiei şi să beneficieze ulterior de toate avantajele acelui statut. Iar asta cred că spune totul despre caracterul său”, a declarat bunul său prieten Sandu Berechea, fost fotbalist şi arbitru din Rădăuţi.