Asociația Județeană de Fotbal Suceava va organiza începând cu finalul lunii ianuarie cea de-a cincea ediție a Campionatului Județean de Futsal, o competiție de sală ce are drept scop menținerea într-o formă cât mai aproape de cea din sezon a echipelor din Liga a IV-a și a V-a, în pauza dintre tur și retur. Organizatorii au stabilit ca data limită de înscriere a echipelor în această competiție să fie 10 ianuarie, iar în funcție de numărul de participante se vor organiza trei sau patru turnee împărțite pe zone geografice, ca și la edițiile precedente.
„Și-n această pauză de iarnă vom organiza campionatul de futsal, pentru a ține în priză echipele din campionatele județene de seniori, Ligile a IV-a și a V-a. Față de edițiile anterioare am făcut și o schimbare la regulament, și anume, în competiție au drept de joc fotbaliștii ce au viza pe anul 2018 pe carnete și au jucat în turul de campionat pentru echipele respective. Așteptăm la start cât mai multe echipe și după 10 ianuarie vom stabili câte turnee vom avea până la final”, a explicat președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton.
În regulamentul jocurilor de futsal de la această ediție este stipulat faptul că „echipele pot folosi pentru fotbal în sală doar jucători de fotbal (seniori și juniori) din ligile a IV-a și a V-a (AJF Suceava) de la echipele de la care provin, care au pe carnetul de joc viză pe anul 2018 și au evoluat în turul ediției 2018 - 2019 în campionatele organizate de Asociația Județeană de Fotbal Suceava, vârsta minimă fiind 16 ani. Nu au drept de joc jucătorii seniori și juniori care se află în stare de suspendare, participanți în campionatele organizate de AJF Suceava în ediția 2018 – 2019”.
Echipele participante vor avea cinci jucători în teren, inclusiv portarul, 7 jucători de rezervă și schimbări nelimitate. Mai mult, un joc nu poate continua cu mai puțin de 3 jucători (incluzând și portarul).
O partidă se desfășoară pe parcursul a două reprize de câte 15 de minute de joc efectiv fiecare. Durata fiecărei reprize poate fi prelungită pentru a permite executarea unei lovituri de pedeapsă (9 metri) sau executarea unei lovituri libere împotriva echipei care a comis mai mult de 7 greșeli cumulate ( din punctul de la 9 metri). Pauza dintre reprize va fi de maximum 5 minute. Antrenorii pot cere timp de odihnă în fiecare dintre reprize, de un minut, dar numai dacă echipa are posesia balonului.
Sistemul de atribuire a punctelor este următorul: la joc câștigat - 3 puncte; în caz de egalitate se vor executa 3 lovituri de departajare, echipa câștigătoare va primi 2 puncte, iar cealaltă un punct, iar la joc pierdut nu se acordă nici un punct.
Dispoziții finale: lovitura de pedeapsă pentru greșeală cumulată se va executa începând cu a 7-a greșeală din punct de la 9 metri; alunecările nu sunt permise; lovitura de la margine cu piciorul/distanța 5 metri; la un jucător eliminat echipa va evalua în inferioritate numerică 2 minute, iar în cazul în care echipa adversă marchează gol, echipa în inferioritate își va completa efectivul cu un jucător; cartonaș roșu direct - suspendare următorul joc! (în funcție de gravitatea situației).