Zilele trecute, o parte din atleţii din judeţul Suceava au fost prezenţi, la București, la finalele Campionatului Naţional Școlar și la Cupa Primăverii, două competiţii desfășurate în una singură. La naţionalele școlare au primit diplome doar atleţii de la Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv din ţară, ceilalţi primind diplome la Cupa Primăverii, organizatorii neavând la premiere medalii, mai ales c-a fost o competiţie naţională. Liceul cu Program Sportiv din Suceava a avut trei sportivi pe podium la finalul competiţiei și patru medalii în total. Angela Olenici, pregătită de antrenorul Toader Flămând, a luat startul în două probe, 800 și 1500 de metri, în ambele terminând a doua la naţionalele școlare, la 1500 de metri fiind a treia la general. Un alt sportiv pregătit de Toader Flămând, Cătălin Tocilă, a reușit să câștige medalia de bronz în proba de 5000 de metri. Tot de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, Florin Pitic, pregătit de antrenorul Iustin Tătărău, a reușit să câștige medalia de argint în proba de 800 de metri.
Sportivii de la CSM Suceava au avut rezultate foarte bune, dar au punctat doar la Cupa Primăverii
În concursul de la București au participat și atleţi de la Clubul Sportiv Municipal Suceava și Clubul Sportiv Municipal Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, ce au alergat în aceleași curse cu cei de la Campionatul Naţional Școlar, dar au primit diplome pentru Cupa Primăverii. De la CSM Suceava, Maria Talida Sfarghiu, pregătită de antrenoarea Erzilia Țâmpău, a terminat pe locul II cursa de 1500 de metri și și-a doborât recordul personal cu trei secunde, ea fiind abia junioară III. Talida a făcut o cursă bună și la 800 de metri, câștigând locul III după două minute și 16 secunde. Colega sa, Sârbu Mădălina, nu a urcat pe podium, ocupând locul 4 în proba de 3000 de metri, cursă în care a reușit să-și doboare recordul personal cu 8 secunde. Tot de la CSM Suceava, Antonia Bodnariuc a terminat pe locul 4 în cursa de 800 de metri, doborându-și și ea recordul personal, toate trei atlete fiind din Câmpulung Moldovenesc.
De la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, Anca Moroșan, pregătită tot de Erzilia Țâmpău, a terminat pe locul șapte în proba de 3000 de metri, dar și-a doborât recordul personal cu nu mai puţin de 20 de secunde, ea fiind junioară III.
„Sunt mulţumită de aceste rezultate la primul concurs în aer liber, mai ales că toate fetele au reușit să-și îmbunătăţească recordurile personale și au alergat cu sportive ce sunt junioare II sau I. Aceste rezultate ne dau speranţă că vom reuși să câștigăm medalii la Campionatul Naţional de Juniori II, dar și la juniori II”, a explicat antrenoarea Erzilia Țâmpău.