După o lungă perioadă în care a lipsit din lista locaţiilor în care se desfăşoară competiţii specifice sporturilor de iarnă, pârtia din Cârlibaba a reintrat, de la sfârşitul săptămânii trecute, în atenţia organizatorilor de competiţii.
Iubitorii sporturilor de iarna din Bazinul Dornelor şi-au dat întâlnire vineri, 2 martie, pe pârtia Cârlibaba, la primul concurs de schi alpin şi sanie găzduit de domeniul schiabil din comuna de la limita cu judeţul Maramureş după aproape 10 ani de absenţă. Programul a inclus concursuri de schi şi de coborâre cu sania, dedicate elevilor din clasele I-VIII, fiecare competiţie desfăşurându-se pe şase categorii de vârstă, masculin şi feminin. După desfăşurarea probelor sportive, manifestarea, organizată de Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Cârlibaba, în parteneriat cu familia Bujor, administratorul pârtiei, Primăria şi Consiliul Local al comunei Cârlibaba, Salvamont Vatra Dornei şi familia Andrieş, sponsorul oficial, au urmat numeroase activităţi distractive iniţiate şi coordonate de profesorii şi învăţătorii Şcolii din Cârlibaba.
Prof. Cătălin Giorgel Odochian, profesor la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Cârlibaba, iniţiatorul competiţiei şi monitor de schi atestat, ne-a declarat: “A fost o manifestare mult aşteptată, cu probe sportive, dar şi numeroase activităţi distractive, care a început anul trecut pe un versant din apropierea scolii. Vineri, Pârtia Cârlibaba a fost gazda primului concurs de schi. Îi mulţumim familiei Bujor, proprietara pârtiei, pentru că s-a alăturat şcolii în organizarea competiţiilor sportive. Cu astfel de condiţii, concursul de schi poate deveni de anul viitor judeţean şi chiar naţional. Este o metodă de promovare a pârtiei şi a comunei. La reuşita acestor concursuri au contribuit directoarea Şcolii Cârlibaba, prof. Crina - Manuela Ţăran, colegii mei, cadre didactice de la această şcoală, şi salvamontistul Gavril Todaşcă, din cadrul serviciului de specialitate al staţiunii Vatra Dornei, care ne-a ajutat atât în organizare, cât şi în asigurarea asistenţei de specialitate. Au fost concurenţi foarte bine pregătiţi, unii cu abilităţi în practicarea sporturilor de iarnă, care prin astfel de concursuri pot fi descoperiţi de antrenorii de la cluburi specializate şi îi putem vedea în competiţii naţionale care se adresează performerelor. Pentru că în comună este un domeniu schiabil destinat practicării sporturilor de iarnă, care însumează 1.600 m de pârtie bătătorită cu ratrack-ul şi deservite de două teleschiuri, în cadrul orelor de educaţie fizică, dar şi în cadrul activităţilor extracuriculare elevii noştri sunt iniţiaţi în sporturile de iarnă”.
La competiţiile de schi şi sanie au participat numai concurenţi amatori, sportivii legitimaţi la cluburile sportive care au secţii dedicate sporturilor de iarnă urmând să se întâlnească la sfârşitul acestei săptămâni într-un concurs găzduit de staţiunea Vatra Dornei.
Copiii care s-au dovedit a fi cei mai buni în întrecerile de schi, sanie şi la jocurile distractive au fost premiaţi.