Înotătorul sucevean Cristi Rotundu, ce evoluează pentru clubul Steaua București, a reușit zilele trecute rezultate remarcabile la finalele Campionatului Naţional de nataţie pentru seniori, competiţie ce a avut loc zilele trecute la Hunedoara. Cristi a reușit să câștige patru titluri de campion al României în probele de 50 metri bras, 4x50 metri liber, 4x50 metri liber combinat și 4x50 de metri mixt combinat. Mai mult, Cristi Rotundu a devenit vicecampion al României în proba de 100 metri mixt şi a obţinut medalia de bronz la 50 metri fluture și locul cinci în finala probei de 100 metri fluture. Cristi s-a născut în anul 1994, a făcut școala primară la Școala Nr. 3 Suceava și a început înotul la CSM Suceava, cu antrenoarea Iuliana Cojocariu (Pantilimon), iar la 10 ani a câștigat prima medalie, bronz la naţionalele de copii și juniori.
În anul 2007 a plecat cu familia temporar în Marea Britanie, unde a devenit sportiv al clubului de înot Ealing Swimming Club din Londra (unul dintre cele mai puternice cluburi din UK, comparativ cu Steaua București în România), trecând prin toate echipele de copii, juniori și seniori ale clubului.
La acest club, Cristian Rotundu stabilește noi recorduri în probele de 50 și 100 metri fluture și câștigă zeci de medalii în competiţiile din Regatul Unit și se califică la naţionalele din UK, unde sunt baremuri mult mai dure decât în România, și mai ales calificări în finale, o performanţă pentru orice înotător britanic.
Între 2011 și 2013 este elev la Richmond Uppon Thames College - London, Further Mathematics & Physics, iar între 2014 - 2017 este student masterand în cadrul Universităţii din Southampton, Facultatea de Inginerie aeronautică și spaţială.
În anul 2014 obţine primul titlu de campion al României la seniori, la 100 metri spate
În anul 2014, Cristian Rotundu se transferă de la CSM Suceava la Steaua București, unde reușește și primul titlu de campion naţional de seniori, la 100 metri spate. Din 2014 și până în prezent, Cristian obţine cel puţin 6 medalii de aur la naţionalele și internaţionalele României, atât la individual, cât și cu echipa. În prezent activează concomitent la trei cluburi de înot - Steaua București, Ealing SC Londra și Southampton SC. Mai mult, înotătorul sucevean este membru marcant al clubului de înot al Universităţii Southampton, este căpitanul și vicepreședintele acestui club, la care a stabilit numeroase recorduri și a participat la multe competiţii locale și naţionale, atât individual, cât și cu echipa. Mai mult, Cristian Rotundu a reușit să creeze un nucleu competitiv și să ridice echipa în primele 10 ale tuturor universităţilor din UK (unde intră atât universităţile axate pe sport, cât și cele considerate "tehnice"), fapt nemaiîntâlnit în istoria Universităţii Southampton - ea fiind considerată ca fiind "tehnică". În anul 2015 a obţinut titlul de True Colors - cea mai înaltă distincţie primită de un sportiv al Universităţii Southampton pentru merite deosebite în afirmarea pe plan sportiv, universitatea având peste 50 de alte secţii sportive.
În cei peste 18 ani de înot practicat, dintre care minim 10 ani la un nivel foarte ridicat, Cristian a participat la sute de competiţii, obţinând foarte multe titluri și medalii. Recent a devenit și Campion BUCS al probei de 50 m Butterfly (British Universities and Colleges Sport), reușind astfel o performanţă deosebită, devansând sportivi consacraţi ai universităţilor cu profil sportiv, deţinătoare de recorduri mondiale, cum ar fi Loughborough, Sterling sau Bath Universities.
Numele lui Cristian Rotundu este imprimat la categoria recorduri londoneze pe zeci de mii de programe de concurs, care ţin loc de bilete pentru spectatori. Pe plan profesional, suceveanul are deja asigurat un job de Aerospace Engineer la Rolls Royce, în urma unui interviu mamut la care au participat 55 de mii de aplicanţi.