Echipa de rugby a Clubului Sportiv Municipal va beneficia de o dublare a finanţării acordate de la bugetul local al Primăriei Suceava, ca urmare a rezultatelor foarte bune, care au propulsat-o în SuperLigă.
„În şedinţa ordinară de Consiliu Local din 27 iulie vom intra cu un proiect de suplimentare a bugetului pentru echipa de rugby, mai dăm încă 325.000 de lei în plus, faţă de cei 175.000 cât aveau aprobat în bugetul acestui an. În total vor fi 500.000 de lei pentru echipa de rugby care a promovat în SuperLigă şi îi felicităm pentru performanţă”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Aceasta ar fi cea mai mare finanţare de care beneficiază rugbiştii suceveni de la bugetul local al municipiului reşedinţă de judeţ, dar, chiar şi aşa, sportivii vor avea nevoie de ajutorul unor sponsori privaţi pentru a se menţine în SuperLigă, unde cerinţele sunt mult mai mari decât cele pe care trebuiau să le întrunească până acum.
În luna iunie, rubgy-ul sucevean a obţinut cea mai mare performanţă de când activează în Divizia Naţională, echipa câştigând finala Diviziei Naţionale cu scorul de 26-25, în faţa unei echipe mult mai bine cotate, CS Năvodari.
Oficialii echipei CSM Suceava aşteaptă un răspuns şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului, privind suplimentarea bugetului
Echipa locală de rugby seniori CSM Suceava s-a înscris deja în primul eşalon, SuperLiga, dar încă nu are certitudinea că va putea evolua aici, chiar dacă va primi cel mai mare buget de până acum de la Primăria Suceava, şi asta deoarece cheltuielile sunt mult mai mari decât în Divizia Naţională. Oficialii clubului sucevean au făcut o adresă la Ministerul Tineretului şi Sportului, de care aparţine CSM Suceava, şi aşteaptă un răspuns privind suplimentarea bugetului, astfel încât să poată să facă faţă în condiţii minime la cheltuielile ce vor fi în cele trei competiţii, Cupa Regelui, campionat şi Cupa României.
„Ne bucurăm că Primăria Suceava, domnul primar şi consilierii locali ne vor suplimenta bugetul cu 325.000 de lei şi sunt sigur că vom primi aceşti bani. Din păcate, cheltuielile la SuperLigă sunt mult mai mari şi sper ca ministerul să ne aprobe o suplimentare a bugetului. Din calculele noastre ne-ar trebui cam 200.000-300.000 de lei de la MTS, bani necesari pentru prezentarea în cele trei competiţii, iar în caz contrar vom fi nevoiţi să jucăm tot în Divizia Naţională. E foarte bine pentru noi şi pentru oraş să fim acolo, între cei mai buni din ţară, dar şi mai important este să avem continuitate, deoarece de mulţi ani se investeşte în judeţ în copii şi juniori, care astfel au o şansă să continue după terminarea junioratului, aşa cum se întâmplă la noi, unde am promovat şi promovăm mulţi juniori”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.
Tehnicianul sucevean a mai adăugat că şi foştii jucători au venit în ajutorul echipei, aşa cum fac de mulţi ani, acum în eforturile de a pune la punct baza sportivă conform regulamentului din SuperLigă, cu transportul la meciuri, dar şi alte lucruri necesare pentru prezentarea echipei în primul eşalon. Mai mult, sucevenii fac eforturi să completeze lotul cu jucători experimentaţi pe posturile descoperite, în special sportivi specializaţi pe linia I a grămezii, dar nu pot să ajungă la o înţelegere până nu ştiu sigur că vor avea cu ce să se descurce în noile condiţii.
Rugbiştii echipei locale au revenit de două săptămâni la pregătire, mult mai repede decât în mod normal, şi asta deoarece pe 5 august vor debuta în Cupa Regelui, unde vor avea trei meciuri în play-out, cu Dinamo Bucureşti, Poli Iaşi şi Universitatea Cluj, partide în care sucevenii vor să vadă potenţialul echipei şi să stabilească o formulă de start şi un prim 22 pentru debutul în campionat.