În perioada 15-18 iunie 2017, echipa Şcolii „Ion Creangă” din Suceava a participat, la Cluj-Napoca, la faza naţională a Olimpiadei Sportului Şcolar, la minihandbal mixt. Inclusă pentru prima dată în calendarul competiţional al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSŞ), această disciplină sportivă se adresează copiilor născuţi în anul 2005 şi mai mici, elevi ai ciclului primar.
La etapa naţională a ONSŞ au participat opt echipe, care au fost repartizate în urma tragerii la sorţi în două grupe. Campioana zonei Moldovei, echipa Şcolii „Ion Creangă” din Suceava, a câştigat grupa A a turneului cu trei victorii în trei partide, semifinala cu reprezentanta judeţului Hunedoara şi mai apoi finala mare a competiţiei, unde a învins Şcoala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Baia Mare.
Profesoara Alexandra Jijie consideră că această primă ediţie a ONSŞ la minihandbal mixt a fost o reuşită, dacă e să ţinem cont de entuziasmul participanţilor şi de spectacolul oferit. Cheltuielile de arbitraj, cazare şi masă au fost suportate de Federaţia Română de Handbal, iar cele de asistenţă medicală, amenajare teren, consumabile şi premii (diplome, medalii, cupe) au fost suportate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Este de apreciat efortul profesorilor din Cluj-Napoca, membri ai comisiei de organizare, care au făcut tot posibilul ca micii sportivi să poată juca în cele mai bune condiţii.
Suceveni au câştigat la finalul turneului şi patru titluri individuale
Pe lângă titlul de campioană naţională, delegaţia Sucevei şi-a trecut în palmares şi titlul de ”Cel mai bun portar” – Claudio Zaharia, ”Cel mai tehnic jucător” – Codrin Dascălu, ”Cel mai tânăr jucător” – Rareş Ostafe, ”Cea mai tânără jucătoare” - Beatrice Sandu. Golgheterul echipei sucevene a fost Cătălin Mujdei, căruia i-au lipsit doar câteva goluri pentru a obţine titlul de golgheter al turneului.
”Fiind prima dată când această disciplină a fost inclusă în calendarul ONSŞ au existat câteva aspecte (organizatorice) care ar fi avut nevoie de unele îmbunătăţiri. Trebuie să remarc efortul depus de profesorii din comisia de organizare, şi îi amintesc în special pe domnii profesori Mircea Boncuţ şi Constantin Căldare, care ne-au făcut să uităm de aceste mici neajunsuri. Speram la o mai mare implicare din partea federaţiei, dacă e să ţinem cont de problemele cu care se confruntă sportul românesc în ultimii ani; ar fi bine ca atenţia acestora să se îndrepte mai mult spre grupele de copii, dacă se urmăreşte performanţa la nivel înalt. Doresc să-i felicit din toată inima pe micii noştri sportivi, care au luptat până în ultima clipă a turneului pentru medalia de aur; apreciez puterea lor de concentrare, sportivitatea şi dăruirea de care au dat dovadă.
Aş vrea să dedic această victorie tatălui meu, mai ales că în ziua finalei s-au împlinit şase luni de când a plecat spre o lume mai bună… Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, mai ales părinţilor micilor sportivi, care ne-au încurajat în permanenţă, de la distanţă sau de la faţa locului, conducerii Şcolii <Ion Creangă>, reprezentată de domnul director Constantin Mărgineanu, dar şi prietenilor de la CSU Suceava, care au crezut în noi. La acest frumos moment din viaţa sportivilor noştri şi-au mai adus contribuţia colegii Gheorghe Gheorghiu, Vasile Boca, Ionuţ Greţcan, Daniel Ionasciuc şi Ionuţ Beşliu, şi pentru acest lucru le mulţumesc! Copiilor le doresc vacanţă plăcută şi să nu uite că handbalul ne aduce împreună!”, a declarat conducătorul oficial al delegaţiei sucevene, profesoara Alexandrina Jijie.
Lotul echipei campioane, coordonat de profesorii Alexandrina Jijie şi Daniel Ceobanu, a fost alcătuit din sportivii: Codrin Dascălu, Andrei Raţă, Claudio Zaharia, David Cota, Cătălin Mujdei, Beatrice Sandu, Sabina Apetri, Alexia Robu, Narcisa Isopescu şi Rareş Ostafe.