iniţiere şi instruire având ca temă „Psihologia performanţei în sport”. Vor fi abordate mai multe subiecte, precum rolul psihologului în obţinerea performanţelor sportive, mentalitate şi performanţă în sportul românesc, tehnici şi instrumente de evaluare la sportivii de performanţă, intervenţia individuală şi de grup în optimizarea performanţelor sportive, dezvoltarea şi monitorizarea potenţialului sportiv, relaţia copil – părinte – antrenor în sportul de performanţă, incursiuni în mintea campionului, sau ambientul de performanţă, factor de succes al organizaţiilor sportive.
La catedră se vor afla Andreas Hniatiuc şi Irina Anda Babău, psihologi cu o vastă experienţă în domeniu, Vlad Teodorescu, specialist în marketing şi colaborare, Ovidiu Burcă, care a câştigat experienţă managerială activând la echipe precum Oţelul Galaţi sau Rapid Bucureşti, precum şi fostul mare fotbalist sucevean Dorin Goian.
„Am fost contactat de organizatori să iau parte la această acţiune şi am răspuns afirmativ cu mare plăcere. Voi vorbi cursanţilor despre cariera mea, trăirile mele şi despre experienţa pe care am acumulat-o ca fotbalist profesionist atât în România, cât şi în ţări cu fotbal dezvoltat, precum Italia, Grecia sau Scoţia”, a declarat Dorin Goian.
Psihologia sportului este o disciplină relativ nou apărută, câștigându-și un loc bine delimitat în psihologia știinţelor motorii, care studiază comportamentul uman și procesele psihice pe teritoriul activităţii sportive.
Andreas Hniatiuc este de părere că sportul românesc are nevoie de o schimbare pentru a-şi redobândi strălucirea de altădată, iar în tot acest proces firesc al transformării, specialiştii în psihologia performanţei sportive trebuie să devină parte activă, să se implice şi să contribuie la crearea unui mediu propice performanţei.
„Sportului românesc îi trebuiesc oameni cu viziune, care sa reaşeze lucrurile pe un drum corect, în spiritul performanţei. Acest curs a fost conceput pentru a oferi suportul necesar celor care sunt preocupaţi de atingerea excelenţei în sport. Cursul face parte dintr-un program de iniţiere şi instruire pe care Asociaţia pentru Psihologia Sportului îl va implementa la nivel naţional. Dacă eşti psiholog, antrenor sau manager şi eşti preocupat de obţinerea performanţei în sport, te aşteptăm la cel mai actual curs de iniţiere şi instruire în psihologia sportului, unde vei dobândi informaţiile necesare optimizării potenţialului sportivilor cu care lucrezi”, a precizat Andreas Hniatiuc, cel care a pus bazele Asociaţiei pentru Psihologia Sportului.
Cursul se va ţine la Universitatea "Ştefan cel Mare", însă cei interesaţi să participe pot obţine mai multe detalii la numărul de telefon 0735 193 439, sau trimiţând un mail la adresa contact@psihologiasportului.ro.