Zilele trecute a avut loc la Cheile Grădiştei o întâlnire a conducerii Federaţiei Române de Fotbal cu reprezentanţii grupărilor din Liga a II-a. Principalul subiect pe ordinea de zi a fost legat de implementarea sistemului de licenţiere pentru cluburile care activează în eşalonul secund. Federalii doresc să simuleze acest proces pe durata ediţiei viitoare de campionat, urmând ca începând cu sezonul 2018-2019 licenţierea să devină obligatorie.
„Într-o primă fază, nu se vor acorda sancţiuni pentru eventuale nereguli, ci vom fi sprijiniţi şi îndrumaţi astfel încât licenţierea cluburilor să poată fi implementată în perfectă cunoştinţă de cauză începând cu ediţia de campionat 2018-2019. Inclusiv cluburile de Liga a III-a care au pretenţii la promovarea în eşalonul al doilea vor trebuie să-şi întocmească dosar de licenţă. Dintre regulile care trebuiesc îndeplinite, cea mai importantă cerinţă este aceea privitoare la datoriile la stat. Cluburile trebuie să demonstreze în fiecare an, la data de 31 martie, că au dările achitate la zi. Se va introduce chiar un criteriu de rentabilitate. Vom fi monitorizaţi şi verificaţi astfel încât cheltuielile anuale ale clubului să nu fie mai mari decât veniturile. În rest, sunt probleme care pot fi puse la punct într-un an şi jumătate. Important este să îndreptăm din timp aceste lucruri care ţin de organizare şi infrastructură, să nu le lăsăm pe ultima sută de metri”, a declarat Andrei Ciutac, preşedintele Consiliului de Administraţie al Forestei.
În altă ordine de idei, Comisia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a anunţat că cluburile aflate în insolvenţă nu vor mai putea evolua în Liga I începând din sezonul 2018-2019. În acest moment, se află în insolvenţă patru echipe din primul eşalon, este vorba despre Gaz Metan Mediaş, Pandurii Târgu Jiu, ASA Tg. Mureş şi CFR Cluj, şi alte patru din Liga a II-a: Dacia Unirea Brăila, CS Mioveni, FC Braşov şi Metalul Reşiţa.