Turneul judeţean de tenis de câmp iniţiat de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” s-a calificat în finala Galei Tineretului din România, eveniment organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, care îşi propune să recunoască meritele tuturor celor implicaţi în iniţiative cu şi pentru tineri din România. Gala se va desfăşura la Timişoara, în data de 13 noiembrie 2016.
Cuza Open este unul dintre cele trei proiecte finaliste de la secţiunea Sport, iar cei care vor să susţină proiectul îl pot vota pe site-ul evenimentului, https://www.galatineretului.ro/membru/cuza-open-turneu-judetean-de-tenis/. Proiectul cu cele mai multe voturi va primi premiul de popularitate, însă câştigătorul va fi stabilit de juriul competiţiei.
Despre Turneul de tenis de câmp „Cuza Open”
Concursul judeţean de tenis de câmp ”Cuza Open” se adresează elevilor din judeţul Suceava, cu vârste cuprinse între 7-19 ani, fete şi băieţi. În 2016, s-a desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a turneului.
Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este de a dezvolta motivaţia pentru practicarea tenisului de câmp şi promovarea unui mod de viaţă sănătos în rândul elevilor, prin valorificarea potenţialului individual şi a valorilor educaţiei pentru sănătate. Competiţia propriu-zisă se desfăşoară în sala de sport a Complexului Sportiv Unirea şi sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava.
Competiţia are loc, în fiecare an, în săptămâna „Şcoala altfel”. De menţionat că turneul a fost desemnat în acest an, pentru a patra oară consecutiv, cea mai bună activitate sportivă din ţară desfăşurată în săptămâna „Şcoala altfel”.
Potrivit organizatorilor turneului, ”proiectul s-a adresat unui grup ţintă format din elevi ai şcolilor din oraşul Suceava pentru care proiectul poate contribui la promovarea valorilor educaţiei pentru sănătate, a egalităţii de şanse, precum şi la dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare. Semnificativă este, în cazul şcolii aplicante, ponderea mare a elevilor care provin dintr-un mediu defavorizat din punct de vedere economic pentru care proiectul poate contribui la o integrare socială mai bună. Nevoile pe care proiectul a încercat să le rezolve se referă la: slaba motivaţie a elevilor pentru activitatea sportivă, reducerea numărului de elevi dezinteresaţi de mişcarea sportivă, existenţa unei mentalităţi greşite a elevilor cu privire la propriile posibilităţi de afirmare şi dezvoltare, slaba cunoaştere a valorilor la nivelul sportului alb”.