17 reprezentanţi ai cluburilor din eşalonul secund, din totalul de 20, s-au întâlnit la Casa Fotbalului pentru a discuta despre suma de 350 de mii de euro oferită de RCS & RDS pentru opţiunea de a transmite trei meciuri pe etapă, cât şi despre modul de împărţire a acesteia. Între cele trei cluburi care n-au avut nici un trimis la a această reuniune se află Foresta Suceava, alături de ASU Poli Timişoara şi Olimpia Satu Mare. „Am ales să nu participăm, în condiţiile în care cei de la Departamentul de Competiţii al FRF ne-au trimis o notificare marţi după-amiază, în care ni se cerea să ne prezentăm la Bucureşti a doua zi. Nu mi se pare normal acest lucru, cred că asemenea înştiinţări trebuiesc trimise mai din timp. Avem şi noi probleme de rezolvat pe aici, nu se poate să fim anunţaţi aşa din scurt, doar cu câteva ore înainte. Suntem totuşi la 500 de kilometri de Bucureşti, nu stăm la Afumaţi sau Berceni”, a declarat preşedintele executiv al Forestei, Dorin Goian.
În urma şedinţei de la sediul FRF, s-a stabilit că fiecare divizionară secundă va încasa câte 5.000 de euro acum, 8.000 de euro în pauza de iarnă, iar restul sumei rămase, de 90.000 de euro, se va împărţi între echipe în funcţie de locurile ocupate la finalul sezonului actual. Astfel, doar ocupantele locurilor 1-15 vor mai lua bani, urmând ca echipele care vor retrograda să rămână doar cu cei 13.000 de euro primiţi în primele două tranşe.
„Este cam puţin faţă de promisiunile făcute înainte de startul sezonului”, s-a mărginit să declare pe marginea acestui subiect Dorin Goian.
Singura echipă care nu şi-a cedat drepturile TV către FRF a fost Juventus Bucureşti, club al cărui patron ar dori să permită unei alte televiziuni să transmită în mod gratuit meciurile ce se vor desfăşura pe stadionul din Colentina.
Totodată, membrii FRF prezenţi la şedinţă au anunţat şi posibilitatea unor negocieri cu un sponsor pentru ca Liga a II-a să ia numele acelei firme în schimbul unei sume de bani, aşa cum se întâmplă acum în eşalonul întâi, care are denumirea oficială de Liga I Orange.
În altă ordine de idei, la şedinţa de la Casa Fotbalului s-au făcut şi câteva propuneri pentru a fi discutate şi aprobate în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, de săptămâna viitoare.
Astfel, cluburile din Liga a II-a vor diminuarea taxelor ce privesc transferurile sau eliminările jucătorilor, să fie diferenţiate faţă de cele pe care le achită echipele din Liga I. Se mai doreşte eliminarea taxei către Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor, dar şi să se aprobe permiterea efectuării în timpul meciului a patru schimbări de jucători, faţă de trei, câte se fac acum.