Luni, comuna Salcea a fost gazda ediţiei cu numărul cinci a Festivalului „Sport şi voie bună”, o acţiune adresată tuturor amatorilor de mişcare în aer liber, indiferent de vârstă. De la an la an, acest festival a luat o amploare tot mai mare, în acest an stabilindu-se un nou record la capitolul prezenţă, peste 400 de participaţi, din care mai mult de jumătate au fost sportivi amatori sau profesionişti.
Iniţiativa acestei întâlniri între prieteni, indiferent că sunt actuali sau foşti sportivi de performanţă sau pur şi simplu iubitori ai mişcării în timpul liber, aparţine antrenorului de la Clubul Sportiv Municipal Suceava Vasile Conache, fost jucător de rugby al Sucevei, ce a fost ajutat de Primăria şi Consiliul Local Salcea, prin contribuţia primarului Ilie Lungu şi a viceprimarului Costel Brânzei, de Clubul Sportiv Municipal Suceava, de Asociaţia Sportivă Prietenii Rugby-ului din Bucovina, dar şi de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, ce a fost reprezentată de Petrică Enache.
Demonstraţii şi meciuri de rugby, box şi fotbal la Festivalul „Sport şi voie bună” de la Plopeni
Ediţia din acest an a avut parte şi de o premieră şi-n acelaşi timp o surpriză. Antrenorul Alexandru Vornicu a venit la festival cu mai mulţi sportivi pe care-i pregăteşte la secţia de box de la CSM Suceava şi a făcut mai multe meciuri demonstrative, atât la băieţi, cât şi la fete. Mai apoi au intrat în teren tinerii rugbişti, de la şase cluburi şi şcoli din judeţ, dar şi de la Paşcani. S-a jucat rugby în 15, în teren întâlnindu-se echipa de juniori sub 16 ani CSM Suceava, antrenată de Vasile Conache, şi CSŞ Gura Humorului, antrenată de Andrei Varvaroi, iar mai apoi rugby în 7, între copii până în 10 ani de la clubul Amicii Suceava, antrenor Codrin Prorociuc, Şcoala Cornu Luncii, profesori Mihai şi Ionuţ Coca, RC Paşcani, antrenor Ioan Hău, CSM Suceava, antrenori Vasile Conache şi Constantin Vlad, CSŞ Gura Humorului, antrenori Andrei Varvaroi şi Florin Nistor, dar şi LPS Suceava, antrenori Dumitru Livadariu şi Marcel Creţuleac.
După rugby a urmat un meci de fotbal între satele Plopeni şi Prelipca, la festivitatea de premiere fiind recompensaţi cel mai mic, dar şi cel mai în vârstă participant activ. Astfel, Viorel Dascălu din Plopeni a primit diploma de „veteranul” competiţiei, el jucând fotbal la 68 de ani, în timp ce cel mai mic competitor a fost Gabriel Tănase, în vârstă de 4 ani şi jumătate. Ca-n fiecare an, acţiunea a continuat cu o masă şi o petrecere câmpenească, muzica fiind asigurată de formaţia Vital.
„Şi-n acest an am reuşit împreună să organizăm acest festival aşa cum ne-am dorit, ba mai mult, am avut o participare record faţă de anii trecuţi. Mulţumesc tuturor celor ce s-au implicat în reuşita acestei ediţii, şi mă refer aici la primarul Ilie Lungu şi viceprimarul Costel Brânzei, dar şi la toţi consilierii oraşului Salcea, clubului CSM Suceava, Asociaţiei Prietenii Rugby-ului din Bucovina, lui Petrică Enache de la DJST Suceava, dar şi tuturor părinţilor ce s-au ocupat de pregătirea mesei şi chiar au avut curajul să intre în teren. Prin această acţiune am vrut să convingem părinţii să-şi lase copii să facă sport, problemă cu care mă confrunt de mulţi ani, dar şi să promovăm mai multe sporturi şi să atragem cât mai mulţi copii către mişcare”, a declarat iniţiatorul acestei acţiuni, antrenorul Vasile Conache.