La sfârşitul săptămânii trecute, Complexul Sportiv şi de Agrement Civica din Şcheia a găzduit festivitatea de premiere a ediţiei inaugurale a Ligii Companiilor Suceava la fotbal pe teren redus. Oaspeţi de seamă ai manifestării au fost Dorin Goian, cel mai titrat fotbalist sucevean din toate timpurile, viceprimarul Marian Andronache şi Ciprian Anton, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal.
După 15 săptămâni de competiţie şi un total de 120 de meciuri disputate, întrecerea rezervată angajaţilor din societăţile comerciale sucevene s-a încheiat cu succesul echipei patronate de Ilie Lahman, Railex-Conbucovina, o formaţie experimentată, care a fost creditată încă din start cu prima şansă la cucerirea trofeului. Locul al doilea a revenit rădăuţenilor de la Egger, o trupă solidă, care a lăsat o impresie bună atât pe gazon, cât şi în afara terenului. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Inter Conti-Avastar, o grupare obişnuită să se poziţioneze pe locurile fruntaşe la orice turneu la care ia parte.
Marii ghinionişti ai întrecerii recent încheiate pot fi consideraţi cei de la Celestin, care au ratat la potou o clasare în trioul fruntaş, fotbaliştii manageriaţi de Cătălin Avasiloaie consolându-se cu victoria de răsunet administrată echipei campioane, în penultima etapă.
Chiar dacă s-au clasat în prima jumătate a clasamentului, grupări precum Simba, Rovalstone, Prodalcom sau Valexin-Intermimar puteau spera la mai mult, însă au plătit tribut inconstanţei arătate de-a lungul sezonului.
Albertino, Autogray-Fan Courier, Norocel şi Rocast Nord au părut echipe bune, de jumătatea clasamentului, capabile într-o zi bună să pună probleme oricărui adversar.
Cu toate că au terminat campionatul în partea de jos a ierarhiei, Ecuator, Grupul de Distribuţie ETA sau NGGS au arătat că au potenţial, însă s-au confruntat mai tot timpul cu probleme de efectiv.
Nu în ultimul rând, trebuie salutată atitudinea celor de la Primagra, care au demonstrat că fotbalul se poate juca de plăcere, cu zâmbetul pe buze şi fără nervi, motiv pentru care au primit Trofeul Fair-Play din partea organizatorilor.
Premiile individuale
Pe plan individual au fost destui jucători care s-au remarcat în mod deosebit. Astfel, Sergiu Corban, de la Railex-Conbucovina, fost campion european cu echipa naţională de minifotbal a României, a fost desemnat Jucătorul Turneului, în vreme ce coechipierul său Dan Haraga a primit distincţia acordată celui mai combativ jucător. Tot cu două premii individuale au fost răsplătiţi şi vicecampionii de la Egger. Cu 35 de goluri marcate, devansându-i în această ierarhie pe Cătălin Vărzaru (Inter Conti-Avastar), Marius Cazan (Railex-Conbucovina) şi Adrian Pojoga (Egger), toţi cu 29 de reuşite, rădăuţeanul Lucian Grămadă a ieşit golgheterul competiţiei, în timp ce colegul său de echipă Cezar Cazaciuc a fost ales cel mai bun portar datorită celor doar 34 de goluri încasate. Titlul de cel mai complet fotbalist al turneului a intrat în posesia lui Vasile Tcaciuc, de la Inter Conti-Avastar, în vreme ce Ionuţ Hulubă, de la Albertino, a fost desemnat cel mai tehnic jucător.
O distincţie meritată a primit şi arbitrul Andrei Pişta, care a încercat şi a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor.
Firma Bergenbier, Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret sunt parteneri oficiali ai competiţiei organizate de Civica Sport Center şi Monitorul de Suceava, însă mulţumiri trebuie adresate şi societăţilor Railex, Avastar, Prodalcom sau Celestin, care s-au implicat în bunul mers al festivităţii de premiere şi al banchetului de final.
Trebuie menţionat că Liga Companiilor Suceava este afiliată la competiţia naţională cu acelaşi nume, care activează sub egida Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, având colaborări în Bucureşti şi în mai multe judeţe din România.
Clasament final
Notă: La finalul sezonului, principalul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte a fost rezultatul din meciurile directe, şi apoi golaverajul!