După etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la Şcolile Gimnaziale la rugby S, zilele trecute Liceul cu Program Sportiv din Suceava a fost gazda etapei pentru elevii de liceu din judeţul nostru. Pe lângă gazdele de la LPS Suceava, pregătite de Dumitru Livadariu, au mai fost prezente alte patru echipe, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, profesor Ovidiu Varvaroi, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, profesor Constantin Pavel, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, profesor Andrei Tepşanu şi Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, profesor Romică Drelhuţă, aceasta fiind şi ordinea în clasamentul final al etapei judeţene. Rugby-tag-ul sau rugby S, aşa cum a fost denumit, este o ramură a rugby-ului concepută special pentru copii, în care balonul oval se joacă doar cu mâna şi nu există contact sau placaje, jucătorul fiind nevoit să paseze balonul când un adversar i-a luat unul din cele două taguri prinse cu scai pe o centură la brâu.
Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a fost la prima participare în această competiţie
Echipa Liceului cu Program Sportiv Suceava s-a impus în toate cele patru meciuri, aceasta având în componenţă şi jucători legitimaţi, ce evoluează în campionatele naţionale. Astfel, LPS a trecut de Gura Humorului cu 3 - 1, de Colegiul Militar cu 4 - 0, de „Alexandru Ioan Cuza” cu 3 - 0 la eseuri şi de Economic cu 4 - 1. Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului a terminat pe locul II cu trei victorii, 2 - 0 cu Economic, 4 - 0 cu Militar şi 2 - 1 cu „Alexandru Ioan Cuza”. Echipa Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” a terminat pe III, cu două victorii, 2 - 1 cu Economic şi 2 - 0 cu Militar, în ultimul meci, Economicul câştigând cu 2 - 0 în disputa cu Militar.
„Varianta rugby-ului S, cel pentru elevi, fără contact, este dedicată celor mai mici şi de aceea la etapa judeţeană pe licee competitorii au vrut să joace varianta normală, cu contact. Până la urmă, şi rugby-ul S este foarte util mai ales pentru cei ce intră pentru prima dată-n contact cu acest sport sau cei ce sunt la început, deoarece învaţă lucrurile de bază, precum îndemânare, pasa balonului şi circulaţia în teren. Mă bucur că fiecare echipă a avut cel puţin două fete în lot, regulamentul prevăzând ca una să fie tot timpul în teren. Îmi pare bine că şi Liceul Militar a revenit în rugby-ul şcolar, mai ales că acum 15 ani participa în Campionatul Naţional al Liceelor Militare”, a explicat antrenorul Dumitru Livadariu, cel ce s-a ocupat de organizarea acestui turneu. Echipa LPS Suceava va reprezenta judeţul Suceava la faza pe zona Moldovei, ce se va desfăşura la Vaslui, peste trei săptămâni.