Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din municipiul Suceava a găzduit sâmbătă, pentru al 8-lea an consecutiv, etapa judeţeană a Concursului Naţional Şcolar de Şah. Dacă până anul trecut competiţia se disputa în sistem individual, masculin şi feminin, în acest an concursul s-a desfăşurat pe echipe mixte, în lot fiind obligatoriu şi o fată. În acelaşi timp, competiţia are un nume nou, Olimpiada Gimnaziilor, la ciclul primar rămânând Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar.
În competiţia găzduită şi organizată de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din municipiul Suceava şi profesoara Viorica Murăraşu au fost prezente şase echipe de la cinci centre pedagogice din judeţ, două din Suceava, gazdele de la „Ion Creangă”, antrenate de profesoara Alexandrina Jijie, şi echipa Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, pregătită de profesorul Sorin Râmbu, reprezentanta zonei Fălticeni, Şcoala Gimnazială Hârtop, profesor Gabriel Radu, zona Gura Humorului, Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus, profesor Robert Cehaniuc, zona Rădăuţi, Şcoala Gimnazială Burla, profesor Cristian Văcărean, şi zona de munte, Şcoala Gimnazială „Ion Şuhane” din Frumosu, profesor Elvira Istrate.
Competiţia s-a desfăşurat în sistem turneu, cu cinci runde, fiecare cu fiecare, în final având câştig de cauză echipa Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava. Arbitrajul fazei judeţene a Olimpiadei Gimnaziilor la Şah a fost asigurat de profesorul Liviu Pânzaru, de la Palatul Copiilor şi Elevilor Suceava. Dacă până anul trecut câştigătoarea fazei judeţene a concursului ajungea direct la turneul final, din acest an şcolar regulamentul prevede încă o etapă suplimentară până la lupta pentru medalii, şi anume faza pe zona Moldovei, unde judeţul nostru va fi reprezentat de tinerii şahişti de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din municipiul Suceava.