Ca la fiecare final de an, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Suceava a realizat un top al sportivilor din judeţ cu cele mai bune performanţe la nivel naţional şi internaţional. În acest an, liderul clasamentului a fost sportivul Clubului Universitar din Suceava, Marius Andrei Gag, singurul din judeţ ce s-a calificat până-n prezent la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor. Andrei a avut cel mai bun an din carieră, unul în care a devenit campion mondial universitar, campion naţional şi recordman naţional la aruncarea greutăţii, obţinând şi alte medalii la concursurile naţionale. Pe locul doi s-au clasat doi canotori de la CSŞ „Nicu Gane” din Fălticeni, Ciprian Tudosă şi Mihai Ianoş, şi Cosmin Pascari, de la CSM Suceava, sportivi ce au luat titlul mondial de juniori în aceeaşi barcă, fiind medaliaţi şi la europenele de juniori cu argint şi bronz.
A treia poziţie a podiumului a fost împărţită de Alexandru Mancaş, de la CSTA Suceava, vicecampion mondial şi multiplu medaliat în concursurile internaţionale de radioamatorism, şi de Mihaela Munteanu, de la He Pai Suceava, vicecampioană mondială şi multiplă medaliată la naţionalele de qwan ki do. Canotoarele Larisa Roşu, de la CSM Suceava, şi Cristina Sava, de la CSŞ „Nicu Gane” din Fălticeni, au ocupat locul patru, în timp ce pe locul cinci s-au situat doi sportivi de la Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative Suceava, Diego Sanghin, la rachetomodelism, şi Adrian Catană, la navomodelism.
Locul şase a fost împărţit de trei atleţi din judeţ
Pe locul şase s-au situat trei atleţi, Andreea Doroftei, Andrei Gafiţa, ambii de la CSM Suceava, şi Andrei Dorin Rusu, de la CSM Dorna Vatra Dornei. Locul şapte a fost împărţit de alţi trei sportivi ai Clubului Municipal Suceava, canotorii Constantin Ştaut şi Simion Mutu, dar şi atletul Cătălin Şuhani, multipli campioni naţionali, primul fiind şi campion balcanic. Locul opt le-a revenit atletei de la CSM Suceava Cristina Casandra şi colegei sale de club Elena Gheorghiţă, de la secţia de tir cu arcul. Tot de la CSM Suceava, Daniel Blănari, de la secţia de lupte-greco romane a ocupat locul nouă, loc pe care s-au mai situat Dorin Velicu, de la secţia de skeleton a clubului CSI Vatra Dornei, şi Călin Hrihorciuc, tir cu arcul la CSŞ Rădăuţi.
Topul a fost închis pe poziţia a zecea de Andrei Dănilă, tir cu arcul la CSŞ Rădăuţi, şi Teodor Horătău, lupte greco-romane la CSM Suceava.
„Remarcabil este faptul că şi la Jocurile Olimpice de la Rio vom avea un sportiv care reprezintă Suceava, este vorba despre Andrei Gag, sportiv legitimat la CSU Suceava, care a reuşit după părerea mea o performanţă remarcabilă prin doborârea recordului naţional la aruncarea greutăţii. Din punctul meu de vedere prin obţinerea unui record un sportiv se dovedeşte a fi mai bun decât toţi campionii dinaintea sa. Sportivii legitimaţi la Structurile Sportive din judeţ au cucerit peste 400 de medalii în competiţiile interne şi internaţionale la toate nivelurile de performanţă. Judeţul nostru a fost de asemenea reprezentat la cel mai înalt nivel şi la Cupa Mondială de rugby prin Mihai Macovei şi Viorel Lucaci, ceea ce dovedeşte încă o dată că zona noastră dispune de un potenţial uman dispus la marea performanţă”, a declarat reprezentantul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Suceava, Petru Enache.