Rapid Suceava n-a reuşit decât o remiză, scor 1-1, în confruntarea de pe teren propriu cu Dunărea Călăraşi, contând pentru ultima etapă a turului. Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru suceveni, care s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj încă din minutul 3, atunci când Laurenţiu Buş, fost campion al României cu Oţelul Galaţi, a înscris cu un şut deviat, din colţul careului de 16 metri. Imediat, Aeroaiei putea să restabilescă egalitatea, fiind blocat în ultimul moment de un apărător advers, pe când se pregătea să tragă la poartă. Profitând de faptul că oaspeţii au făcut pasul înapoi, rapidiştii au continuat să joace avântat, iar Vrabie a fost foarte aproape de gol tot în urma unui şut deviat, însă portarul C. Lungu a reuşit să se redreseze la timp şi să respingă în corner. Lovitura de colţ rezultată a fost executată foarte bine de Vrabie, numai că lovitura de cap a lui Onciu a greşit de puţin ţinta. Golul egalizator avea să cadă în minutul 40, atunci când Golofca a depăşit în dribling trei apărători adverşi şi i-a pasat la 15 metri de poarta adversă lui Vrabie, care a înscris cu un şut imparabil, fără preluare, la colţul lung.
Cartonaş roşu, acordat gratuit sucevenilor
Repriza secundă a început cu o decizie anapoda a centralului Florin Miron din Bucureşti, care i-a acordat direct cartonaşul roşu juniorului sucevean Aeroaiei pentru un fault de joc, decizie care a avut darul să inflameze spiritele atât pe gazon, cât şi în tribune. Cu un om în plus pe teren, Dunărea a fost aproape să preia din nou conducerea în minutul 59, atunci când V. Alexandru a plecat de unul singur de la centru terenului, însă Niga, juniorul din poarta Rapidului a intervenit providenţial.
Sucevenii n-au renunţat însă la luptă şi au căutat să obţină victoria chiar dacă evoluau în inferioritate numerică. Mai întâi, Sfrijan a trimis puţin peste poartă un balon recentrat de Ferariu, după care nou intratul Enciu l-a întrebuinţat serios pe C. Lungu, cu o lovitură de cap.
„Alb-vişiniii” au fost lipsiţi de şansă şi în secvenţele de final, la o acţiune a lui Golofca, finalizată cu un şut care a lovit în plin bara porţii adverse.
Rapid a evoluat în formula: Niga – Bălan, Ferariu, S. Ciobanu, Sfrijan – Onciu, Aeroaiei – Golofca, Sumanariu, Vrabie (72 Ed. Sandu) – Negru (67 Enciu). Antrenori: Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş.
Dunărea Călăraşi a jucat în alcătuirea: C. Lungu – Ţenea, Bg. Panait, M. Popescu, Vădrariu – S. Matei – Kanda (78 V. Andrei), Preoteasa (90 Dincă), Alami (62 S. Popescu), Buş – V. Alexandru. Antrenor: Ionel Ganea.
Ionel Ganea: „Ştiam că Rapid este o echipă bună”
La finalul partidei, antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu, a înfierat maniera de arbitraj şi a lăudat prestaţia echipei sucevene. „Chiar dacă am evoluat aproape o repriză cu un om minus, consider că am fost echipa mai bună, şi ca atare am pierdut două puncte. Echipa a jucat bine, am avut posesie, ocazii, jucătorii au arătat spirit de luptă, aşa că trebuie felicitaţi. În prima repriză, când s-a jucat 11 la 11, oaspeţii au avut un singur şut, deviat, şi ne-au dat gol. Consider că am fost defavorizaţi de arbitraj în mai multe situaţii, nu doar la faza eliminării lui Aeroaiei”, a declarat tehnicianul Rapidului.
De partea cealaltă, antrenorul oaspeţilor, Ionel Ganea, a apreciat că rezultatul final este unul echitabil. „Ştiam că Rapid este o echipă bună, pentru că i-am studiat atent în prealabil. A fost un meci care pe care, cu ocazii la ambele porţi. Nu pot să mă pronunţ dacă eliminarea lui Aeroaiei a fost sau nu justă, dar pot să spun că aş fi preferat jucătorul respectiv să rămână pe teren şi noi să câştigăm meciul”, a precizat Ganea.
Rezultate înregistrate în etapa a XIII-a:
Clasament