Ultima etapă a turului Ligii secunde programează astăzi, cu începere de la ora 14.00, pe Areni, confruntarea dintre Rapid Suceava şi Dunărea Călăraşi. Rapidul revine în faţa propriilor suporteri după trei săptămâni şi jumătate de la precedentul joc acasă, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, interval în care sucevenii au disputat două partide în deplasare, cu Rapid Bucureşti şi Academica Clinceni, fiind şi nevoiţi să stea o dată. În acest context, „alb-vişiniii” s-au văzut ajunşi şi chiar depăşiţi în clasament de principalele rivale, aşa că trebuie să facă totul pentru a câştiga confruntarea cu echipa clasată pe poziţia secundă în Seria I.
„E clar că ne aşteaptă un meci greu, ţinând cont că formaţia antrenată de Ionel Ganea n-a pierdut nici un meci în deplasare în actualul sezon. Însă şi noi avem o echipă bună, evoluăm în faţa propriilor suporteri, aşa că trebuie neapărat să câştigăm. Este însă obligatoriu să fim mai exacţi pe faza ofensivă, pentru că ajungem de multe ori în poziţii de finalizare, dar înscriem destul de rar. Trebuie să obţinem maximum în această săptămână din partidele de pe teren propriu cu Dunărea Călăraşi şi Dacia Unirea Brăila. Dorim să ne îmbunătăţim zestrea de puncte, pentru că urmează apoi pentru noi două deplasări consecutive, la Pojorâta şi Buzău, şi trebuie să fim la adăpost”, a precizat antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu.
Dunărea are o situaţie de invidiat din punct de vedere financiar
Fotbalul este un fenomen la modă în această perioadă la Călăraşi. În condiţiile în care echipa pregătită de fostul internaţional Ionel Ganea a reuşit să revină în eşalonul al doilea după o pauză de 20 de ani, la meciurile de pe teren propriu vin la stadion, în medie, 1.000 de spectatori. Chiar dacă este o echipă nou promovată şi ar trebui în mod normal să se bată la retrogradare, Dunărea are una dintre cele mai stabile situaţii financiare din Liga a II-a, motiv pentru care este invidiată celelalte concurente. Pentru acest sezon, echipa se bazează pe un buget de 30 de miliarde de lei vechi, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Călăraşi contribuind la bunăstarea clubului în cote aproximativ egale. Beneficiind de asemenea condiţii, au fost aduşi la Călăraşi o serie de jucători cu vechi state de servicii în primul eşalon, precum Laurenţiu Buş (Oţelul Galaţi), Bogdan Panait (FC Vaslui), Cezar Lungu (CSMS Iaşi), dar şi stranieri de calitate precum Kanda (Congo) şi Alami (Maroc), care au făcut în scurt timp din Dunărea un nume respectat în Liga a II-a.
Programul etapei XIII-a:
Clasament